Kunci tayar kereta parkir di petak OKU, pak guard ‘mandi darah’ dipukul dengan kayu golf! - Viral | mStar

Kunci tayar kereta parkir di petak OKU, pak guard ‘mandi darah’ dipukul dengan kayu golf!

Paparan skrin rakaman tular berkenaan. Kredit Twitter @My_CrimeWatch.

DIA yang parkir di tempat Orang Kelainan Upaya (OKU), dia yang pukul orang!

Demikian komen netizen berhubung tindakan seorang lelaki yang memukul pengawal keselamatan warga Nepal selepas kereta dinaikinya dikunci tayar kerana diletakkan dalam petak OKU.

Menerusi kejadian di sebuah kondominium di Setapak, Kuala Lumpur pada Ahad petang, suspek bersama seorang lagi rakannya dilihat sedang bergelut dengan pengawal warga asing berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Cop parking! Lelaki ini anggap anak-anaknya ada rezeki berdepan golongan ‘cacat mental’, “Laju-laju dia keluar berdiri kat kotak”

ARTIKEL BERKAITAN: Seram! 'Suspek' warga emas cop parking guna batu nisan, “Kali pertama tengok terkejut, lepas tu rasa marah pun ada”

Malah, baju seragam putih yang dipakai pengawal itu turut dipenuhi dengan darah.

Rakaman yang tular di Twitter @My_CrimeWatch menunjukkan mangsa mengalami pendarahan yang agak banyak di bahagian telinga.

Memetik laporan Berita Harian, suspek membelasah mangsa menggunakan kayu golf.

Kata Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Rajab Ahad Ismail, mangsa membuat rondaan sebelum mendapati sebuah Honda Jazz diletakkan dalam petak OKU.

Mangsa mengunci tayar sebelum suspek dan rakannya datang setengah jam kemudian dan meminta agar ia dibuka.

Honda Jazz dinaiki suspek diletakkan di ruang tempat letak kereta OKU.

Tidak mempedulikan saranan agar membayar denda di pejabat pengurusan terlebih dahulu, suspek cuba merosakkan alat tersebut sebelum menumbuk muka mangsa.

Lebih parah, suspek mengambil kayu golf dalam but kereta dan memukul mangsa.

Suspek dari Jertih, Terengganu itu ditahan dan disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan kecederaan.

Mangsa yang mengalami kecederaan pada tangan dan telinga kanannya menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, video kejadian sehingga kini menerima hampir 100,000 tontonan di Twitter.

Malah, ia turut dihujani pelbagai komen yang rata-ratanya mengecam tindakan tidak berperikemanusiaan suspek berkenaan.

"Lain kali otak tu jangan berkarat macam rambut tu tak tau tu parking untuk OKU.

"Dah buat salah, tapi acah betul. Susah la orang perangai macam ni," tulis beberapa netizen.

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain