suria

Kunci tayar kereta parkir di petak OKU, pak guard ‘mandi darah’ dipukul dengan kayu golf!

Paparan skrin rakaman tular berkenaan. Kredit Twitter @My_CrimeWatch.

DIA yang parkir di tempat Orang Kelainan Upaya (OKU), dia yang pukul orang!

Demikian komen netizen berhubung tindakan seorang lelaki yang memukul pengawal keselamatan warga Nepal selepas kereta dinaikinya dikunci tayar kerana diletakkan dalam petak OKU.

Menerusi kejadian di sebuah kondominium di Setapak, Kuala Lumpur pada Ahad petang, suspek bersama seorang lagi rakannya dilihat sedang bergelut dengan pengawal warga asing berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Cop parking! Lelaki ini anggap anak-anaknya ada rezeki berdepan golongan ‘cacat mental’, “Laju-laju dia keluar berdiri kat kotak”

ARTIKEL BERKAITAN: Seram! 'Suspek' warga emas cop parking guna batu nisan, “Kali pertama tengok terkejut, lepas tu rasa marah pun ada”

Malah, baju seragam putih yang dipakai pengawal itu turut dipenuhi dengan darah.

Rakaman yang tular di Twitter @My_CrimeWatch menunjukkan mangsa mengalami pendarahan yang agak banyak di bahagian telinga.

Memetik laporan Berita Harian, suspek membelasah mangsa menggunakan kayu golf.

Kata Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Rajab Ahad Ismail, mangsa membuat rondaan sebelum mendapati sebuah Honda Jazz diletakkan dalam petak OKU.

Mangsa mengunci tayar sebelum suspek dan rakannya datang setengah jam kemudian dan meminta agar ia dibuka.

Honda Jazz dinaiki suspek diletakkan di ruang tempat letak kereta OKU.

Tidak mempedulikan saranan agar membayar denda di pejabat pengurusan terlebih dahulu, suspek cuba merosakkan alat tersebut sebelum menumbuk muka mangsa.

Lebih parah, suspek mengambil kayu golf dalam but kereta dan memukul mangsa.

Suspek dari Jertih, Terengganu itu ditahan dan disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan kecederaan.

Mangsa yang mengalami kecederaan pada tangan dan telinga kanannya menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, video kejadian sehingga kini menerima hampir 100,000 tontonan di Twitter.

Malah, ia turut dihujani pelbagai komen yang rata-ratanya mengecam tindakan tidak berperikemanusiaan suspek berkenaan.

"Lain kali otak tu jangan berkarat macam rambut tu tak tau tu parking untuk OKU.

"Dah buat salah, tapi acah betul. Susah la orang perangai macam ni," tulis beberapa netizen.

Ada cerita menarik mahu dikongsi? E-mel kepada kami di mstar@thestar.com.my atau whatsapp di https://wa.link/kb469p

Artikel Lain