Ramai luah rasa sedih Tunku Azizah nyahaktif Twitter, “Rindu dengan tweet Permaisuri Agong”

Kehilangan akaun Twitter baginda ternyata menimbulkan rasa sedih dalam kalangan netizen.

KEMUNCULAN Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menerusi laman Twitter ternyata menjadi fenomena dalam kalangan netizen.

Malah, apa sahaja yang dikongsi oleh baginda, ia pasti menjadi perhatian ramai.

Namun, pelayar laman sosial itu ternyata gempar apabila akaun rasmi milik baginda, @cheminahsayang didapati 'hilang' dari radar Twitter.

ARTIKEL BERKIATAN: Tweet selendang Tunku Azizah tersangkut pada baju Agong dihujani komen mencuit hati... “Kira pimpin tangan wireless la ye Tuanku”

ARTIKEL BERKAITAN: Dikritik kerana kerap bergambar pada 31 Ogos, dianggap macam budak-budak... Tunku Azizah tegaskan, “Saya hanya ikut arahan Agong”

Akaun yang memiliki lebih 235,000 pengikut itu dipercayai sudah dinyahaktif pada Rabu.

Dalam pada itu, berita tersebut turut mengundang hiba dalam kalangan netizen dan pengikut baginda khususnya.

Rata-rata mereka meluahkan rasa sedih, tidak kurang mengkritik beberapa individu yang sebelum ini kelihatan lantang mempersoalkan perkongsian baginda menerusi Twitter.

Permaisuri Agong kesayangan kita @cheminahsayang sudah nyahaktifkan Twitter dia. Hilanglah keserian tiap hariku membaca tweet Baginda.

NETIZEN

Ia susulan tweet tular beberapa individu yang mengakui rimas apabila baginda berkongsi aktviti harian dan rajin berinteraksi dengan netizen.

"Mari mulakan pagi anda dengan aktiviti berfaedah," tulis seorang lelaki dengan menyertakan paparan skrin bahawa dia sudah menyekat akaun milik baginda.

Komen-komen di posting tersebut turut bernada serupa apabila ada yang mengakui rimas dengan hal itu.

Tweet biadab beberapa individu di Twitter.

"Haha samalah. I dah unfollow. Rimas pulak," tulis seorang wanita di ruangan balas.

"Same, tetiba nak rancak bila masuk istana. PR move sangat," jawab seorang lagi individu di posting itu.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan punca sebenar tindakan baginda menyahaktifkan akaun Twitter berkenaan.

Berikut antara komen netizen di Twitter yang masih bersedih dengan 'kehilangan' baginda di laman Twitter.

Antara luahan netizen di Twitter.

"Permaisuri Agong kesayangan kita @cheminahsayang sudah nyahaktifkan Twitter dia. Hilanglah keserian tiap hariku membaca tweet baginda.

"Rindu dengan tweet Permaisuri Agong @cheminahsayang . Baru rasa nak dekat, tapi dah jadi camni.

"Tak tahu kenapa tapi bila tuanku @cheminahsayang tak active dekat Twitter rasa sunyi pula twitter ni. Dengan gurauan manja, cara layan rakyat. Alaaa rindu," tulis beberapa individu.

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain