Gomol ‘bear’ depan pakwe sampai kotor terkena mekap... gadis ini sedih dicop gedik, “Memang suara saya kecil, manja macam tu”

Video melibatkan Eyta yang dimuat naik menerima kecaman daripada sebahagian netizen.

APABILA memiliki pengikut yang agak ramai, setiap perkongsian yang dibuat menerusi laman sosial pasti akan menjadi perhatian.

Terbaharu, video melibatkan seorang personaliti media sosial, Eyta Juwita di sebuah pusat beli belah di Setapak, Kuala Lumpur turut menerima kecaman.

Video yang pada mulanya dimuat naik ke laman Instagram miliknya dikongsi semula oleh individu tidak dikenali sehingga ia tular di Twitter.

ARTIKEL BERKAITAN: Siapa Musy Mustakim yang kononnya berangan nak jadi Bretman Rock Malaysia? Wajah disamakan dengan PU Abu

ARTIKEL BERKAITAN: Anak kekok nak peluk mak ayah resah, "Mereka dah tak ada nanti, mesti saya menyesal"

Menerusi video berdurasi kurang dari seminit itu, dia yang mesra disapa Eyta dilihat beraksi manja sambil memeluk beberapa anak patung yang disusun di atas rak.

Selain aksi yang disifatkan sebahagian netizen sebagai gedik, mereka turut mempertikaikan suara manja gadis itu.

Yang orang cakap saya peluk 'bear' sampai kotor kena mekap wajah saya, hari tu saya mekap sikit sahaja. Lagipun saya dah beli patung yang digomol tu. Tapi saya beli seekor tu je lah.

EYTA JUWITA

Bercakap kepada mStar, pemilik nama sebenar Sri Juwita Judding, 22, ini berkata, dia bersama teman lelaki dan seorang juruvideo hanya membuat rakaman itu secara suka-suka sahaja.

Eyta sedih membaca sebahagian komen yang ditulis di Twitter.

"Video tu sekitar minggu lepas. Rakam secara suka-suka untuk video parody terbaharu.

"Yang orang cakap saya peluk 'bear' sampai kotor kena mekap wajah saya, hari tu saya mekap sikit sahaja. Lagipun saya dah beli patung yang digomol tu. Tapi saya beli seekor tu je lah.

"Saya tak rasa tindakan tu menjejaskan mana-mana pihak pun. Pasal suara pula, memang suara saya kecil, manja macam tu," ujarnya sewaktu dihubungi pada Isnin.

Mengulas kecaman ramai yang diterimanya di Twitter, Eyta mengaku sedih tatkala membaca komen yang dilemparkan kepadanya.

Ujar anak kelahiran Tawau, Sabah, itu dia bagaimanapun enggan mengambil pusing cakap-cakap orang.

Paparan skrin posting mengenai Eyta di Twitter.

"Orang kata gedik. Sejujurnya tak tahu nak cakap apa. Itu adalah Eyta yang sebenar.

"Tapi tak adalah sentiasa manja, ada masa saya serius, saya akan jadi serius," ujarnya lagi.

Dalam pada itu, video tular Eyta di Twitter sehingga kini menerima lebih 423,000 tontonan.

Malah, ramai netizen yang turut membanjiri posting itu dengan komen berbeza-beza.

"Lepas tengok video ni, aku akan pastikan kalau nak beli apa apa kat kedai ambik yang belakang sekali OK. Takut ambik yang depan dapat yang bekas orang orang yang macam ni," tulis @asyranazme.

"Benda ni kalau depan boyfriend je nampak la cute. Bila post untuk ramai nampak macam sewel," tulis @blankspcc.

"Sebenarnya semua orang ada gedik memasing cumanya... haha bila masuk dalam video, diupload dekat public, kena hadap orang ramai yang bermacam cara dan ragam ni la haha," tulis seorang lagi netizen.
Eyta Juwita, gomol, patung, gedik

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain