Haron Din Tokoh Islam Berjasa Kepada Negara - PM - Semasa | mStar

Haron Din Tokoh Islam Berjasa Kepada Negara - PM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berbual mesra bersama Datuk Dr Haron Din semasa kunjungannya ke Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur, April lalu.
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berkata negara kehilangan seorang tokoh Islam yang banyak berjasa berikutan kematian Mursyidul Am PAS Datuk Dr Haron Din di Amerika Syarikat, Jumaat.

Perdana menteri berkata beliau rapat dengan Allahyarham dan berkongsi keinginan menjadikan Malaysia sebagai negara Islam yang makmur.

"Innalillahiwainnailaihirajiun. Terima berita sedih Tuan Guru Haron Din telah kembali ke rahmatullah. Kita kehilangan tokoh Islam banyak jasa.

"Saya rapat dengan beliau, kami inginkan Malaysia negara Islam makmur. Moga roh Allahyarham Haron Din dikurnia husnul khotimah dan Al-Jannah. Al-Fatihah," kata Najib menerusi catatan beliau dalam laman Twitter @NajibRazak Jumaat.

Haron, 76, meninggal dunia pada 10.10 pagi (waktu Malaysia) di Hospital Stanford University, San Francisco, Amerika Syarikat akibat komplikasi jantung.


Allahyarham dimasukkan ke hospital berkenaan bagi mendapatkan rawatan lanjut berhubung masalah jantung yang dihidapinya.

Artikel Sebelum

Bukan Bom Tangan, Hanya Pemetik Api - KPN

Artikel Berikut

Don Hu Park Garden Jadi Tarikan Baharu Di Muar

Artikel Berkaitan

Jeff Ooi Dibebas Dengan Jaminan Polis

Jeff Ooi Serah Diri Esok

Artikel Lain

Bekas pemain Manchester United bersara

Bidaan nombor ALL 1 paling top!