YPM-Maybank Islamic Bantu Pelajar Kurang Mampu - Semasa | mStar

YPM-Maybank Islamic Bantu Pelajar Kurang Mampu

Abdul Karim memakaikan baju sekolah kepada salah seorang anak angkat YPM-Maybank Islamic di Pusat Pakaian Hari-Hari, Jalan Tunku Abdul Rahman pada Sabtu.

KUALA LUMPUR: Bermatlamat untuk memberi keselesaan kepada pelajar sepanjang proses pembelajaran, Yayasan Pelajaran Mara (YPM) dengan kerjasama Maybank Islamic melaksanakan tanggungjawab dengan menyediakan pakaian dan kelengkapan sekolah kepada remaja kurang berkemampuan.

Ketua Pegawai Eksekutif YPM, Datuk Abdul Karim Mustafa meluangkan masa untuk bersama pelajar yang menerima bantuan sumbangan Maybank Islamic ini melibatkan tajaan bernilai RM150 seorang.

"Semua pelajar terlibat adalah sebahagian daripada 60 anak angkat YPM-Maybank Islamic di sekitar Wilayah Persekutuan.

"Keseluruhannya, 863 pelajar menerusi program sama menerima bantuan persekolahan di seluruh negara," kata Abdul Karim pada majlis ringkas di Pusat Pakaian Hari Hari Jalan Tunku Abdul Rahman di sini, Sabtu.

Selain itu, katanya, sepanjang tahun lalu, jumlah anak angkat YPM-Maybank Islamic mencecah 1,000 orang di mana  137 daripadanya telah tamat Tingkatan 5 dan kini menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

YPM , Maybank Islamic , Abdul Karim Mustafa

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

Artikel Lain