Salah Seorang Daripada Lima 'Muktadir Bersaudara' Ditangkap - Semasa | mStar

Salah Seorang Daripada Lima 'Muktadir Bersaudara' Ditangkap

Nikson

EKSKLUSIF KOTA KINABALU: Pasukan keselamatan telah menangkap salah seorang daripada lima ahli Muktadir bersaudara yang terkenal dengan penculikan rentas sempadan di Sabah sepanjang tahun lalu.


Polis mempergiatkan usaha memburu mereka kira-kira dua bulan lalu dan meningkatkan pengawasan terhadap bot yang datang dari selatan Filipina.

Kerja keras mereka telah membuahkan hasil awal minggu ini apabila polis ternampak sebuah kapal cuba menyelinap masuk ke Semporna dari Pulau Sitangkai di Filipina, kata sumber.

Butiran mengenai penangkapan itu masih tidak lengkap setakat ini tetapi bot tersebut telah dipintas pada waktu senja, waktu di mana bermulanya perintah berkurung di laut dan semua di atas kapal telah ditangkap.

Ketika warga asing itu ditahan, salah seorang daripada lima bersaudara yang bernama Nikson, telah dikenal pasti.

Nikson yang telah berkahwin dan mempunyai seorang anak, pernah tinggal bersama keluarganya di perkampungan air Bangau Bangau di Semporna.

Dia adalah seorang pakar tukang bot yang mengetahui selok-belok di perairan Semporna dan telah bekerja di beberapa pusat peranginan di pulau berdekatan.
Muktadir Bersaudara , Nikson

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey