suria

Pengarang

PHILIP GOLINGAI

PHILIP GOLINGAI

Karier politik berakhir, Haziq dedah detik awal pertemuan... “Beliau seorang yang sangat menawan”

TEMU BUAL bersama HAZIQ Abdullah Abdul Aziz yang berada di Langkawi berikutan skandal video seks baru-baru ini.

Pemimpin Abu Sayyaf Paling Dikehendaki Terbunuh

KOTA KINABALU: Salah seorang pengganas paling dikehendaki Malaysia, Al Habsi Misaya, dipercayai telah terbunuh dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan Filipina.

Gambar Ketua Kumpulan Abu Sayyaf Terbunuh Didedah

SANDAKAN: Pihak berkuasa Filipina mendedahkan gambar ketua Abu Sayyaf Abu Rami yang dibunuh di Bohol, Filipina.

Tebusan Malaysia Rayu Bantuan

PETALING JAYA: Satu mesej bantuan kecemasan telah dihantar oleh seorang tebusan Malaysia yang ditahan oleh kumpulan Abu Sayyaf, merayu pertolongan kerana beliau kelaparan dan telah dipukul.

Kapten Kapal Indonesia Dibebaskan Di Pulau Jolo

PETALING JAYA: Kapten kapal warga Indonesia yang diculik di pantai timur Sabah telah dibebaskan di pulau Jolo.

Tangkap Abu Sayyaf Macam 'Tangkap Ikan'

"BILAKAH Abu Sayyaf akan dibom?" atau "Mengapa pasukan khas Filipina tidak menghapuskan saja kumpulan Abu Sayyaf?" adalah tindak balas biasa di Twitter atau Facebook apabila terdapat laporan penculikan di pantai timur Sabah.

Pembuat Bom Warga Malaysia Dipercayai Terbunuh Di Basilan

KUCHING: Seorang pemilik kedai warga Malaysia yang kemudiannya menjadi pembuat bom dikaitkan dengan kumpulan militan Negara Islam (IS) dipercayai merupakan antara 13 lelaki bersenjata Abu Sayyaf yang terbunuh dalam satu pertempuran dengan pasukan tentera Filipina di pulau Basilan.

Ketua Umno Bahagian Ceria Selepas Bertemu Najib

PETALING JAYA: Ketua Umno bahagian yang menghadiri makan tengah hari dengan Perdana Menteri di Sri Perdana di Putrajaya dilaporkan berada dalam keadaan ceria selepas pertemuan itu.

RM780,000 Untuk Bebaskan Mangsa Culik

KOTA KINABALU: Kira-kira 10 juta peso (RM780,000) dipercayai telah diserahkan kepada kumpulan Abu Sayyaf untuk membebaskan penternak ikan di Kunak, Chan Sai Chuin, Selasa.

Pertempuran Bersenjata Berhubung Wang Tebusan Dapat Dielakkan

KOTA KINABALU: Satu pertikaian mengenai wang tebusan hampir membawa kepada pertempuran berdarah di antara perunding dan kumpulan pengganas Abu Sayyaf  yang menculik Konstabel Zakiah Aleip dan dijadikan sebagai tebusan.