suria

Pengarang

MUGUTAN VANAR

MUGUTAN VANAR

Dua didakwa bunuh pemandu Grab, tiada rayuan direkodkan

DUA pekerja cuci kereta didakwa di Mahkamah Majistret di Tuaran, Sabah kerana membunuh seorang pemandu Grab warga tempatan di Kota Kinabalu, bulan lalu.

Mayat mangsa serangan buaya ditemui

PASUKAN bomba menemui mayat seorang pekerja ladang yang diserang oleh seekor buaya di sebatang sungai di pantai timur Lahad Datu di Sabah.

Lelaki hilang dipercayai diserang buaya

PASUKAN bomba melancarkan operasi mencari dan menyelamat terhadap seorang pekerja perladangan yang hilang selepas diserang oleh seekor buaya di sungai di pantai timur Lahad Datu di Sabah.

Gara-gara tambah nilai prabayar, lapan remaja bergaduh

POLIS menahan lapan remaja, termasuk tiga pelajar yang terlibat dalam pergaduhan di luar kedai kopi di Beaufort, Sabah kira-kira 100 kilometer dari Kota Kinabalu.

Tampar, ugut kapak isteri sebab tak belikan kereta

SEORANG suami bertindak menampar dan mengugut untuk mengapak isterinya dan membakar rumah mereka, gara-gara tidak dibelikan kereta.

Tragedi sebelum ke sekolah, murid maut dirempuh kereta

SEORANG murid perempuan berusia 10 tahun maut, manakala dua lagi cedera parah apabila dirempuh sebuah kereta, semasa mereka sedang menunggu untuk pergi ke sekolah di Kota Belud kira-kira 70 kilometer dari Kota Kinabalu.

Sebat langkah pencegahan baik ajar majikan gaji Pati - Mustafar

KOTA KINABALU: Sebat boleh menjadi langkah pencegahan yang bagi memastikan majikan di negara ini tidak menggaji atau menyimpan enam atau lebih pekerja asing tanpa izin (Pati), kata Ketua Pengarah Jabatan Imigresen, Datuk Seri Mustafar Ali.

Musa Aman bergegas pulang ke Sabah untuk selamatkan kerusi Sungai Sibuga

KOTA KINABALU: Bekas Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman dijadualkan pulang ke negeri itu pada Rabu bagi upacara angkat sumpah sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Sibuga sebelum kelayakannya terbatal.

Polis tunggu Musa Aman pulih sebelum disoal siasat

KOTA KINABALU: Polis memberitahu mereka akan memberi masa kepada bekas Ketua Menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman untuk pulih terlebih dahulu sebelum merekodkan kenyataannya berhubung laporan ugutan jenayah yang dibuat oleh Yang di-Pertua Negeri, Tun Juhar Mahiruddin.

SPRM serbu syarikat balak

KOTA KINABALU: Pihak berkuasa mula membanteras kegiatan rasuah membabitkan aktiviti pembalakan di Sabah, dengan menjalankan serbuan terhadap tiga syarikat serentak di Sandakan dan Tawau.