Pengarang | mStar

Pengarang

MUGUTAN VANAR

MUGUTAN VANAR

Ibu Terkejut Anak 15 Tahun Bersalin Dalam Tandas

KOTA KINABALU: Seorang ibu terkejut apabila mendapati anak perempuannya yang berusia 15 tahun telah melahirkan anak di dalam sebuah tandas di pusat beli-belah di sini ketika mereka sekeluarga keluar bersama.

Gambar Pemimpin Warisan Naik Pesawat Kelas Bisnes Tular

KOTA KINABALU: Posting di Facebook yang menunjukkan Ketua Wira Parti Warisan Sabah, Datuk Mohd Azis Jamman terbang menggunakan kelas bisnes mencetuskan kekecohan di kalangan netizen.

Dugong 'Sesat' Di Perkampungan Air Sandakan

KOTA KINABALU: Orang ramai diminta untuk tidak mengganggu dugong yang terperangkap di perairan cetek sebuah perkampungan air di Sandakan.

Rakyat Malaysia Ketuai Militan?

KOTA KINABALU: Bekas pensyarah rakyat Malaysia yang kini menjadi anggota militan, Dr Mahmud Ahmad tidak lama lagi bakal menjadi ketua IS bagi cabang di selatan Filipina, bandar Marawi.

Drama Tebusan Wanita Diacu Pisau

KOTA KINABALU:  Satu 'drama' tebusan berlaku di Jalan Damai apabila seorang lelaki mengacukan sebilah pisau ke leher seorang wanita.

Remaja Maut Selepas 12 Jam Dipukul Abang Kekasih

KOTA KINABALU: Seorang ibu terkejut apabila mengetahui anak lelakinya maut di dalam rumah, hanya 12 jam selepas pulang ke rumah dalam keadaan hidung berdarah.

Dua Pelajar UMS Maut Kereta Rempuh Pokok

KOTA KINABALU: Dua pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) maut dalam kemalangan selepas kereta yang dinaiki mereka merempuh sebatang pokok di jalan di Likas, awal pagi Ahad.

Usaha Berterusan Rawat Puntung

KOTA KINABALU: Pasukan doktor veterina kini sedang menunggu bantuan daripada kumpulan pakar badak dari Afrika Selatan bagi menyelamatan salah seekor daripada tiga badak Sumatera yang menderita sakit di bahagian rahang.

Tiga Mayat Tragedi Tanah Runtuh Di Sabah Ditemui

KOTA KINABALU: Tiga mayat dipercayai dari sebuah keluarga yang rumah mereka tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Tongod pada 1 April lalu ditemui pasukan mencari dan menyelamat, Selasa.

Lelaki Mati Dibunuh Kerana Cuba Pukul Anjing

KOTA KINABALU: Seorang lelaki yang dipercayai mabuk dan cuba untuk memukul seekor anjing, sebaliknya maut dibunuh oleh pemilik haiwan itu dalam satu pergaduhan dekat Taman Mutiara di Jalan Utara di Sandakan.


IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

IKLAN