Pengarang | mStar

Pengarang

MUGUTAN VANAR

MUGUTAN VANAR

Ibu Terkejut Anak 15 Tahun Bersalin Dalam Tandas

KOTA KINABALU: Seorang ibu terkejut apabila mendapati anak perempuannya yang berusia 15 tahun telah melahirkan anak di dalam sebuah tandas di pusat beli-belah di sini ketika mereka sekeluarga keluar bersama.

Gambar Pemimpin Warisan Naik Pesawat Kelas Bisnes Tular

KOTA KINABALU: Posting di Facebook yang menunjukkan Ketua Wira Parti Warisan Sabah, Datuk Mohd Azis Jamman terbang menggunakan kelas bisnes mencetuskan kekecohan di kalangan netizen.

Dugong 'Sesat' Di Perkampungan Air Sandakan

KOTA KINABALU: Orang ramai diminta untuk tidak mengganggu dugong yang terperangkap di perairan cetek sebuah perkampungan air di Sandakan.

Rakyat Malaysia Ketuai Militan?

KOTA KINABALU: Bekas pensyarah rakyat Malaysia yang kini menjadi anggota militan, Dr Mahmud Ahmad tidak lama lagi bakal menjadi ketua IS bagi cabang di selatan Filipina, bandar Marawi.

Drama Tebusan Wanita Diacu Pisau

KOTA KINABALU:  Satu 'drama' tebusan berlaku di Jalan Damai apabila seorang lelaki mengacukan sebilah pisau ke leher seorang wanita.

Remaja Maut Selepas 12 Jam Dipukul Abang Kekasih

KOTA KINABALU: Seorang ibu terkejut apabila mengetahui anak lelakinya maut di dalam rumah, hanya 12 jam selepas pulang ke rumah dalam keadaan hidung berdarah.

Dua Pelajar UMS Maut Kereta Rempuh Pokok

KOTA KINABALU: Dua pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) maut dalam kemalangan selepas kereta yang dinaiki mereka merempuh sebatang pokok di jalan di Likas, awal pagi Ahad.

Usaha Berterusan Rawat Puntung

KOTA KINABALU: Pasukan doktor veterina kini sedang menunggu bantuan daripada kumpulan pakar badak dari Afrika Selatan bagi menyelamatan salah seekor daripada tiga badak Sumatera yang menderita sakit di bahagian rahang.

Tiga Mayat Tragedi Tanah Runtuh Di Sabah Ditemui

KOTA KINABALU: Tiga mayat dipercayai dari sebuah keluarga yang rumah mereka tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Tongod pada 1 April lalu ditemui pasukan mencari dan menyelamat, Selasa.

Lelaki Mati Dibunuh Kerana Cuba Pukul Anjing

KOTA KINABALU: Seorang lelaki yang dipercayai mabuk dan cuba untuk memukul seekor anjing, sebaliknya maut dibunuh oleh pemilik haiwan itu dalam satu pergaduhan dekat Taman Mutiara di Jalan Utara di Sandakan.


Klik

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.