Surat Tunjuk Sebab: Rumah Saya Bukan Dalam Hutan - Yammy Samat - Semasa | mStar

Surat Tunjuk Sebab: Rumah Saya Bukan Dalam Hutan - Yammy Samat

Yammy (kanan) bersama Dyana pada PRK Teluk Intan baru-baru ini.
PETALING JAYA: Kegagalan Umno menyerahkan surat tunjuk sebab kepada Yammy Samat, ibu calon DAP pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan baru-baru ini terus menjadi tanda tanya.

Menurut Yammy, beliau semakin hairan kenapa parti politik itu mengambil masa yang lama untuk memberi peluang kepadanya mempertahankan diri.

Ahli veteran Umno itu diberi tempoh 14 hari untuk menjawab surat berkenaan iaitu di mana tarikh itu berakhir 17 Jun ini.

"Saya tak dapat surat sampai sekarang. Apa masalah mereka pun tak pasti. Hantar sahaja ke Pejabat Umno Bahagian Ipoh Barat...tahulah mereka cari saya.

"Rumah saya bukan dalam hutan atau dalam air," katanya kepada mStar Online di sini pada Khamis melalui aplikasi Whatsapp.

Usaha mStar Online mendapatkan penjelasan mengenai status surat tunjuk sebab kepada ibu Dyana Sofya Mohd Daud daripada Pejabat Umno Bahagian Ipoh Barat dan Umno Perak juga gagal.

Wakil pejabat parti itu di peringkat negeri dan bahagian tidak dapat memberi sebarang pengesahan mengenai surat berkenaan.

Sebelum ini Setiausaha Agung Umno, Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, parti itu sudah menghantar surat tunjuk sebab kepada Yammy pada 3 Jun lalu berhubung tindakannya menyokong kempen calon parti yang menentang Barisan Nasional (BN).

Yammy merupakan ahli Umno Cawangan Kampung Tawas Tambahan dalam Bahagian Ipoh Barat. 

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain