Editor 'The New Paper' Kesal Tajuk Akhbar Dianggap Berniat Jahat - Semasa | mStar

Editor 'The New Paper' Kesal Tajuk Akhbar Dianggap Berniat Jahat

PETALING JAYA: Editor akhbar tabloid Singapura The New Paper (TNP) Dominic Nathan kesal apabila tajuk muka depannya yang dianggap berniat jahat.

Menurut Utusan Borneo, The Straits Times melaporkan bahawa Nathan berkata artikel tersebut bukan berniat jahat. Pada 31 Julai, TNP menerbitkan satu tajuk muka depan:'Selamat datang ke Malaysia di mana...kematian adalah murah dan untuk kekal hidup sangat mahal' yang turut menyatakan bahawa untuk mengupah seorang pembunuh hanya memerlukan $2,000 (RM5,000).

"Ia bukan niat kita. Kami ingin menarik perhatian pembaca berhubung ancaman keganasan senjata di Malaysia," kata Nathan.

Kementerian Luar Singapura juga menegur TNP dan melahirkan rasa tidak puas hati dengan tajuk berkenaan.

Pengarah hal ehwal awam kementerian Teo Lay Cheng berkata dalam surat kepada akhbar itu bahawa "tajuk sensasi itu adalah tidak patut dan tidak bertanggungjawab".

"Akhbar Singapura harus membuat laporan mengenai negara jiran kita dengan cara yang profesional dan mempunyai objektif. TNP gagal menunjukkan bagaimana ia mempersembahkan cerita tersaebut," tulis Teo.

Sejak itu TNP mengeluarkan artikel itu dari laman web serta laman Facebooknya.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Bersatu umum keluar Pakatan Harapan

Anwar puas hati pendirian Tun M