Rapid: Saya Akan Tetap Saman Mazlan Aliman – Azalina - Semasa | mStar

Rapid: Saya Akan Tetap Saman Mazlan Aliman – Azalina

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Pengerang, Datuk Azalina Othman akan meneruskan usaha menyaman Pengerusi Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman yang mendakwanya terlibat dalam Projek Pembangunan Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (Rapid).

Azalina berkata, peguamnya telah cuba menyerahkan notis tuntutan saman kepada Mazlan namun beliau enggan menerimanya.

“Saya tetap akan saman Mazlan. Saya yakin beliau tidak ada bukti tuduh saya terlibat dengan projek Rapid. Saya tidak ada masalah untuk jumpa dia (Mazlan) di mahkamah," katanya ketika ditemui mStar Online di lobi Parlimen pada Rabu.

Azalina berkata demikian sebagai mengulas perkembangan isu samannya selepas Mazlan enggan memohon maaf terhadap dakwaannya mengenai penglibatan bekas Ketua Puteri Umno itu dalam projek Rapid di Pengerang.

Mengulas lanjut, Ketua Umno Bahagian Pengerang itu berkata, beberapa pemimpin pembangkang di Parlimen telah menasihatkan beliau tidak meneruskan usaha menyaman Mazlan kerana dia tidak ada duit.

Namun Azalina menegaskan beliau menyaman Mazlan bukan kerana duit sebaliknya kerana prinsip dan kredibilitinya yang tercemar akibat fitnah yang dilemparkan.

“Saya saman bukan sebab duit, tapi kerana prinsip… Dia (Mazlan) datang tempat saya burukkan saya. Saya tahu orang macam Mazlan ini cakap tak ada bukti,” katanya.

Oktober lalu, Mazlan ketika berucap dalam Himpunan Hijau Lestari di Pengerang mendakwa Azalina adalah individu penting yang memainkan peranan supaya Rapid dilaksanakan di Pengerang.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

RCI Projek IC Hanya Untuk Sabah

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel