Mansor Nafi Gelar Guan Eng 'Angkuh, Sombong' - Semasa | mStar

Mansor Nafi Gelar Guan Eng 'Angkuh, Sombong'

GEORGE TOWN: Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman menafikan menggunakan perkataan sombong dan angkuh terhadap Ketua Menteri Lim Guan Eng.

"Perkataan seperti tokong terkeluar daripada konteks untuk memberi gambaran buruk terhadap hubungan di antara PKR dan DAP.

"Sebagai contoh, perkataan tokong sebenarnya merujuk kepada penghormatan dan sanjungan tinggi diberikan kepada Ketua Menteri oleh rakyat Pulau Pinang," kata Mansor.

Beliau berkata, pertemuan itu bukanlah mesyuarat strategik yang dirancang seperti yang dilaporkan tetapi perjumpaan tidak formal di antara ahli-ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Beliau turut menafikan bahawa minit mesyuarat turut dicatat pada pertemuan itu.

Terdahulu, Mansor dilaporkan menyifatkan Lim sebagai sombong dan angkuh ketika mesyuarat strategik PKR pada Mac tahun ini.

Minit mesyuarat itu telah bocor dan disiarkan dalam sebuah blog yang dipanggil Gelagat Anwar.

Dalam minit mesyuarat yang didakwa itu, Mansor dipetik sebagai berkata DAP meminta kerusi tambahan pada pilihan raya umum akan datang.

Namun, dakwaan itu kemudiannya disangkal Pengerusi DAP Pulau Pinang Chow Kon Yeow yang meminta penjelasan daripada Mansor berhubung kenyataan tersebut.

Sebuah portal memetik Mansor sebagai berkata, minit mesyuarat strategik parti itu berkaitan persiapan menjelang pilihan raya umum disiarkan secara bulat-bulat dalam satu blog yang tidak dikenali.

"Dia (Lim) amat sombong, saya akan beritahu kamu...sombong dan angkuh. Ia tidak mudah. Kini lebih angkuh," katanya seperti dipetik dalam minit mesyuarat itu.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain