Pemuda BN Pasir Gudang Anjur Karnival Kerjaya Pemuda BN Ahad Ini - Semasa | mStar

Pemuda BN Pasir Gudang Anjur Karnival Kerjaya Pemuda BN Ahad Ini

PETALING JAYA: Pemuda Barisan Nasional (BN) Parlimen Pasir Gudang akan menganjurkan Karnival Kerjaya Pemuda BN 2012, di Stadium Perbandaran Pasir Gudang, Ahad ini.

Karnival ini diadakan bagi memberikan peluang kepada anak-anak muda sekitar Parlimen Pasir Gudang mengenai peluang-peluang pekerjaan serta kepelbagaian bidang kerjaya yang terdapat di kawasan industri Pasir Gudang.

Menurut Sekretariat Jawatankuasa Induk Karnival Kerjaya Pemuda BN Pasir Gudang, pihaknya telah berjaya mendapatkan penyertaan daripada 56 syarikat dan industri terdiri daripada pelbagai sektor dan latar belakang untuk menyertai karnival kerjaya pada kali ini.

"Setakat hari ini, jumlah peluang pekerjaan yang ditawarkan pad hari berkenaan adalah 7,605 pekerjaan. Pihak penganjur menjangkakan jumlah peluang pekerjaan yang ditawarkan ini akan bertambah jika sambutan daripada orang ramai betul-betul menggalakkan.

"Ini merupakan kali pertama Pemuda BN Pasir Gudang menganjurkan karnival kerjaya seperti ini. Sehubungan itu kami menyeru anak-anak mudasemua kaum, tidak kira lelaki atau perempuan supaya hadir beramai-ramai ke Stadium Perbandaran Pasir Gudang, Ahad ini bermula pukul 9 pagi hingga 6 petang," menurut Sekteriat Jawatankuasa Induk Karnival Kerjaya Pemuda BN Pasir Gudang dalam satu kenyataan pada Isnin.

Bukan itu sahaja, mereka yang berminat digalakkan untuk membawa resume terbaru, gambar serta berpakaian sopan kerana kebanyakan syarikat yang menyertai karnival ini turut menawarkan peluang kerja secara terus melalui temuduga terbuka yang diadakan sepanjang satu hari karnival tersebut berlangsung.

Karnival ini turut mendapat kerjasama daripada Jobs Malaysia Centre (JMC) Iskandar Malaysia.

Antara syarikat yang akan menyertai karnival tersebut adalah, Pusat GiatMara Prima Pasir Gudang, Hospital Pakar KPJ Johor, Ayamazz Sdn. Bhd, Panasonic (AVC) Sdn. Bhd, Johor Land Berhad, KFC Holdings (Malaysia) Berhad, Johor Corporation Berhad, Kumpulan Perubatan Penawar Sdn. Bhd.

Turut serta, KFCH International College, Tanjung Langsat Port Sdn. Bhd., Seri Alam Properties Sdn. Bhd, 7 Eleven Sdn Bhd, PETRONAS, SP Setia Bhd, White Horse Ceramic Industries sdn Bhd, Sibu Island Resort, Prudential BSN Takaful Berhad, Public Mutual Berhad (Johor Bahru) dan Jobs Malaysia Centre Iskandar Malaysia.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain

Gadis nyaris dirogol lelaki bogel