ERL Unjur Jumlah Penumpang Yang Lebih Baik 2012

KUALA LUMPUR: Express Rail Link Sdn Bhd (ERL), penyedia perkhidmatan tren berkelajuan tinggi antara KL Sentral dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), yakin jumlah pengguna KLIA Express dan KLIA Transit akan terus meningkat tahun depan sebaik sahaja perkhidmatan rel dilanjutkan ke terminal penerbangan kos rendah yang baharu KLIA2.

Pengerusi eksekutifnya, Datuk Seri Mohd Nadzmi Mohd Salleh berkata: "Kami yakin penumpang akan meningkat dengan siapnya hubungan 2.2 kilometer menjelang Oktober tahun depan".

Beliau berkata, penumpang antara Januari dan Oktober meningkat 16 peratus kepada kira-kira 13,095 berbanding 11,621 penumpang yang menggunakan tren dalam tempoh yang sama tahun lepas.

Bercakap kepada pemberita selepas menerima persijilan ISO 9001:2008 oleh Llyod's Register Quality Assurance, bagi pihak ERL, Mohd Nadzmi berkata hubungan rel itu kini 14.2 peratus siap dan apabila siap sepenuhnya, penumpang boleh bertolak dari terminal utama ERL di KLIA dan tiba di KLIA2 dalam tempoh tiga minit.

Sementara itu, beliau berkata ERL ialah pengendali tren pertama di Malaysia yang diberikan persijilan ISO untuk kepuasan pengguna secara total.

"Dengan persijilan itu, pengguna kami boleh yakin yang ERL komited untuk mengekalkan standard tertinggi kecekapan dalam mencapai matlamat kami," tambah beliau.

Mohd Nadzmi juga berkata yang ERL telah melabur RM1.1 juta untuk melaksanakan beberapa inisiatif untuk meningkatkan pengalaman pengguna yang termasuklah penambahbaikan sistem pengumpulan tambang, sistem e-tiket dan saling hubung Wi-Fi percuma.

Beliau menambah yang inisiatif itu juga termasuklah hiasan semula dalaman 12 tren KLIA Express yang dijadual siap April tahun depan.

Artikel Sebelum

Warga Nigeria Didakwa Peras Ugut RM10 Ribu

Artikel Berikut

300,000 Mohon Jadi Anggota Sukarelawan KBS

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain