Wanita Mengaku Ada Tabiat Suka Mencuri - Semasa | mStar

Wanita Mengaku Ada Tabiat Suka Mencuri

KUALA LUMPUR: Seorang wanita bekas penagih dadah yang mengaku mempunyai tabiat suka mencuri, dipenjara lima hari dan didenda RM2,000 atau penjara enam bulan, setelah mengaku melakukan kesalahan itu minggu lepas.

Lee Siew Lee, 32, diperintah oleh Majistret Hafizza Sauni, menjalani hukuman itu bermula tarikh dia ditangkap pada 4 Nov kerana mencuri sebotol minyak ikan dan sebotol cecair lain berjumlah RM178.80 di Watson's Sungai Wang Plaza, Jalan Sultan Ismail di sini pada 7.10 malam.

Terdahulu, Lee dalam rayuannya memohon supaya hukuman yang ringan dikenakan terhadapnya, berkata dia tidak berniat untuk melakukan kesalahan itu.

"Saya mempunyai wang untuk membayar barang yang saya ambil tetapi tabiat suka mencuri menyebabkan saya terdorong melakukan kesalahan ini walaupun saya tahu ia salah di sisi undang-undang.

"Saya sudah menyesal kerana sebelum ini saya pernah masuk pusat pemulihan dadah dan saya tidak mahu masuk penjara atas kesalahan mencuri," katanya.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya Nurmadiana Mamat memohon supaya hukuman yang berat dikenakan terhadap Lee kerana kes seumpama itu semakin meningkat.

Ibu tertuduh membayar denda itu. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel