Generasi Muda Mesti Dedikasikan Diri Terhadap Keamanan - Tsu Koon - Semasa | mStar

Generasi Muda Mesti Dedikasikan Diri Terhadap Keamanan - Tsu Koon

KUALA LUMPUR: Generasi muda Malaysia mestilah mendedikasikan diri untuk mengikuti jejak langkah Duta-duta Keamanan yang mengabdikan diri mereka untuk memperjuangkan keamanan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

"Kita diingatkan mengenai keunggulan yang sering kali tidak diiktiraf, bahawa mereka yang telah memperjuangkan keamanan dan mereka yang terkorban semasa bertugas tidak pernah mengharapkan balasan, tetapi mereka meninggalkan pesanan yang amat kuat bahawa kita mempunyai kehidupan yang singkat di dunia ini dan kita seharusnya hidup dengan hati yang mulia, berkhidmat apabila diperlukan dan menyayangi dengan sepenuh hati tidak kira di mana kita berada.

"Marilah setiap kita mencipta legasi keamanan masing-masing dan menjadikan negara kita ini lebih kukuh daripada segi politik, ekonomi dan sosial," katanya semasa berucap pada festival memperingati tokoh keamanan dunia anjuran Persekutuan Keamanan Universal Malaysia di sini malam ini.

Duta-duta Keamanan tahun ini adalah bekas Ketua Tertinggi Sami Buddha Malaysia dan Singapura Dr K. Sri Dhammananda, bekas Timbalan Presiden Hindu Sangam Malaysia R. Thiagaraja, bekas Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Razali Ismail, bekas Presiden Indonesia Abdurrahman Wahid, bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat Alexander Haig dan pengasas African-American Islamic Institute Shaykh Hasan Cisse. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Harga Minyak Naik 5 Sen Mulai Esok

default image

Bekas Jaguh Badminton Tukar Gelanggang

Lebih Artikel

Manchester United pecat Mourinho!