Penulis Blog Hina Almarhum Sultan Johor Direman 4 Hari

KOTA BHARU: Mahkamah Majistret di sini hari ini memerintahkan seorang penulis blog, yang didakwa menghina Almarhum Sultan Johor, ditahan reman selama empat hari.

Perintah itu dikeluarkan oleh Majistret Azrol Abdullah bagi membolehkan lelaki berusia 29 tahun itu disiasat oleh polis berhubung artikel di blognya 'adukataruna.blogspot.com.' baru-baru ini.

Suspek berkenaan, yang bekerja sebagai pereka grafik dan berasal dari Negeri Sembilan, dibawa ke mahkamah dengan kawalan ketat polis pada jam 9 pagi dan dilihat keluar dari mahkamah 10 minit kemudian.

Semalam, suspek, yang dikenali dalam blognya sebagai Aduka Taruna, telah menyerahkan diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu pada jam 4.40 petang.

Berikutan artikel itu, sekurang-kurangnya 25 laporan polis dibuat terhadap penulis itu dan kemudian penulis itu menyiarkan permohonan maaf secara terbuka dan menarik balik artikelnya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Zaid Pertikai Keputusan PKR

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain