Syarikat Malaysia Mesti Ada Jenama Untuk Kejayaan masa Depan - Najib - Semasa | mStar

Syarikat Malaysia Mesti Ada Jenama Untuk Kejayaan masa Depan - Najib

Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melawat restoran makanan segera Marry Brown milik bersama usahawan Malaysia dan UAE di Dubai, pada Isnin. Najib dan rombongan dalam lawatan kerja empat hari ke Arab Saudi berakhir, hari ini. -Foto BERNAMA
Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melawat restoran makanan segera Marry Brown milik bersama usahawan Malaysia dan UAE di Dubai, pada Isnin. Najib dan rombongan dalam lawatan kerja empat hari ke Arab Saudi berakhir, hari ini. -Foto BERNAMA

ABU DHABI: Syarikat Malaysia perlu membangun sebagai jenama pilihan pelanggan, dengan mengekalkan reputasi dan imej yang baik, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Hanya seorang sahaja kembiri hitam boleh menjejaskan imej syarikat Malaysia lain. Saya harap anda meletakkan standard prestasi tertinggi mungkin," katanya pada majlis malam 1Malaysia, sempena lawatannya ke Dubai pada Isnin.

Najib berkata membangunkan reputasi dan imej yang baik berkait rapat dengan kepercayaan serta dapat melunaskan komitmen yang dibuat.

"Janji anda adalah jaminan. Saya harap inilah etika syarikat Malaysia di dalam negara dan di luar negara bagi membangunkan jenama yang kukuh di dalam dan luar negara," katanya.

Najib berkata beliau bangga apabila pelabur atau pemaju yang mengambil rakyat Malaysia melaksanakan projek mereka di Emiriah Arab Bersatu (UAE) menemuinya untuk menyuarakan penghargaan terhadap keupayaan luar biasa kakitangan terbabit.

"Kami akan buat inventori mengenai keupayaan syarikat-syarikat Malaysia supaya kita boleh mengetengahkan mereka untuk melaksana projek di UAE atau tempat lain," katanya.

Perdana Menteri bagaimanapun berkata walaupun mereka memiliki keupayaan, kecekapan dan kemahiran keusahawanan, satu perkara yang tidak boleh dinafikan ialah kejayaan firma-firma Malaysia sebahagiananya adalah kerana semangat muhibah politik kerajaan Malaysia sejak bertahun-tahun lamanya dengan negara lain.

"Alhamdulillah, syarikat Malaysia menikmati banyak projek di sini. Saya berharap jenama Malaysia kukuh di rantau ini," katanya.

Perdana Menteri berkata kerajaan akan terus memain peranan dalam meningkatkan semangat muhibah dan kerpercayaan pada tahap tertinggi.

Najib akan berlepas ke India lewat hari ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain

Bapa Wan Azizah meninggal dunia