Tidak perlu pilihan raya di Perak - Zahid - Semasa | mStar

Tidak perlu pilihan raya di Perak - Zahid

BAGAN DATOH Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini berkata pilihan raya negeri Perak tidak perlu diadakan dan cara terbaik untuk menyelesaikan krisis politik ialah dengan mengadakan persidangan khas Dewan Undangan Negeri.

"Walaupun kes (Menteri Besar Perak) telah dibawa ke Mahkamah Rayuan tetapi rakyat pada keseluruhannya tidak mahu ada kekecohan politik di negeri Perak ini sekiranya pilihan raya diadakan," katanya kepada pemberita di sini.

Desakan diadakan pilihan raya negeri dibuat oleh pembangkang yang kini tidak lagi mempunyai majoriti dalam Dewan, katanya.

Oleh kerana Barisan Nasional telah membentuk kerajaan negeri di Perak, perkara utama yang perlu diberi tumpuan adalah melaksanakan agenda pembangunan supaya rakyat tanpa mengira kaum dapat menikmati pembangunan dan kemajuan ekonomi, katanya.

Sementara itu, Zahid yang juga Menteri Pertahanan dan anggota Parlimen Bagan Datoh berkata Malaysia dan Indonesia menjalankan operasi bersama mencegah kegiatan lanun di perairan Selat Melaka selaras dengan perjanjian sempadan dan zon ekonomi antara kedua-dua negara.

"Saya yakin menerusi rondaan di perairan Selat Melaka dilakukan oleh keduadua pihak, soal ancaman lanun dapat diatasi secara telus," katanya mengulas kebimbangan nelayan akan kemungkinan menjadi mangsa rompakan lanun di perairan berkenaan. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Wanita MCA kaji struktur Puteri BN

Artikel Berkaitan

Klik

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

Artikel Lain