suria

“Musim ini bakal jadi yang terakhir buat Messi bersama kelab” – Legenda Barcelona Rivaldo

Lionel Messi dikatakan akan meninggalkan Barcelona pada akhir musim ini. -foto Reuters

LEGENDA Barcelona, Rivaldo berpendapat Lionel Messi akan meninggalkan Barcelona pada akhir musim ini, dengan menegaskan lembaga baharu tidak akan dapat cuba untuk membuatkan pemain itu terus kekal dalam pasukan.

Messi dapat meninggalkan Nou Camp pada akhir musim secara bebas, dan beliau terus dikaitkan dengan pengurus Manchester City, Pep Guardiola.

Pemain kelahiran Argentina itu mengejutkan dunia bola sepak pada musim panas apabila beliau secara terbuka mahu meninggalkan kelab yang telah lama berkhidmat.

Menurut Messi, beliau mahu mencari cabaran baharu, manakala Barcelona akan memastikan pemain itu terikat dengan perjanjian sekarang.

Messi kini mempunyai klausa pelepasan terbesar dalam bola sepak, secara kontrak yang ditetapkan pada £629 juta (RM3.4 bilion).

Bagaimanapun, pemain itu mendakwa Barcelona seharusnya membenarkan beliau meninggalkan kelab itu pada akhir musim sekiranya beliau memberi notis lebih awal.

"Mencapai perjanjian untuk memperbaharui kontrak Messi akan menjadi sukar dengan margin yang dikurangkan untuk menaikkan gajinya," tulis Rivaldo dalam ruangan Betfairnya.

"Sudah tentu, Messi akan mendapat tawaran yang lebih baik daripada kelab lain, dan sudah berusaha untuk meninggalkan kelab pada akhir musim lalu. Saya tidak dapat melihat bagaimana lembaga Barcelona akan meyakinkannya untuk menarik balik keputusan itu," tambah Rivaldo. - Mail Online

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain