suria

Fara Hezel timang anak lelaki, seronok jadi ibu muda - “Gembira tapi pada masa sama penat”

Fara teruja menjadi seorang ibu di usia yang muda.

DALAM diam rupa-rupanya penyanyi Fara Hezel selamat melahirkan cahaya mata lelaki pertamanya di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu pada Ahad lalu.

Fara atau nama sebenar Nurfaraazira Binti Yusri, 24, meluahkan rasa syukur dan teruja kerana diberi kesempatan untuk menjadi seorang ibu di usia muda.

ARTIKEL BERKAITAN: Fara Hezel kini hamil tiga bulan - “Gembira... tapi sedih tak dapat teman ibu bersalin adik ke-11”

"Alhamdulillah... saya selamat melahirkan putera sulung kami pada Ahad lalu pada pukul 6.05 pagi dengan berat 3.57 kilogram.Fara dan suami akan kongsi wajah dan nama anaknya selepas tujuh hari dilahirkan.

"Macam-macam perasaan yang saya rasa sekarang antaranya gembira dan pada masa yang sama penat. Tapi bagi saya, yang penting fizikal dan mental perlu kuat.

"Seronok dapat menjadi seorang ibu di usia yang muda tapi macam yang saya cakap, memang memerlukan fizikal dan mental yang kuat," kata Fara kepada mStar.

Menerusi laporan mStar pada 11 April lalu, Fara berkongsi berita gembira bahawa dia sedang hamil tiga bulan.

Bersalin ketika tempoh PKPB agak sedikit terbatas tapi saya bersyukur semuanya.

FARA HEZEL

PENYANYI

Dalam pada itu, Fara memberitahu dia kini menjalani proses berpantang di kampung halaman suaminya di Terengganu.

Fara yang juga kakak kepada penyanyi Aiman Tino ini berkata, dia terpaksa berjauhan dengan keluarganya berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

"Memang dalam perancangan saya mahu berpantang di Terengganu. Bersalin ketika tempoh PKPB agak sedikit terbatas tapi saya bersyukur semuanya.Aiman tidak sabar untuk menziarahi anak buahnya.

"Aiman Tino pun dah tak sabar nak datang Terengganu untuk melawat tapi oleh kerana dia di Kuala Lumpur dan kes Covid-19 semakin meningkat, kenalah patuh pada PKPB," jelasnya.

Sementara itu, Fara akan berkongsi nama dan wajah anaknya dalam masa terdekat kerana dia ingin menghormati keputusan suaminya iaitu Tengku Mohammad Kamal Hisahmuddin.

Fara mendirikan rumah tangga dengan Tengku Mohammad Kamal Hisahmuddin pada 20 Disember tahun lalu.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Lain