suria

Pengarang

NADIA ATHIRA ADAM (WARTAWAN PELATIH UPM)

NADIA ATHIRA ADAM (WARTAWAN PELATIH UPM)

Aiman tak kisah setahun bersin setiap pagi, sekali jumpa doktor terus kena bedah sebab resdung dah kronik - “Geli tolak tepi...”

DIA menjalani pembedahan pada Ogos tahun lalu dan kini telah pulih sepenuhnya.

Gadis nyaris putus asa belajar ketika pandemik, surat dari UK beri sinar baharu - “Dapat emel tapi masa tu hati saya masih mati”

SEORANG pelajar A-Level membuat perkongsian di TikTok dengan harapan orang ramai dapat memberikan semangat kepadanya.

Terasa hati kata-kata guru, pelajar hilang fokus ketika jawab kertas Matematik SPM... Apa yang berlaku sebenarnya? - “Ibu ayah minta saya reda dan maafkan”

BIARPUN sudah terbiasa menjadi ejekan guru-guru lain tentang jerawatnya tetapi kali ini perkataan 'jerawat batu' menyebabkan pelajar ini tersinggung.

Sering ‘dambakan pujian’, anak menyesal fikir buruk tentang bapa... rahsia terbongkar ketika kemas barang arwah - “Macam nak pecah dada”

SEPANJANG penglibatan di dalam bidang fotografi, pemuda ini tidak pernah menerima pujian daripada arwah bapanya.

Bakal genggam segulung ijazah, Queen of Part Timer ini dah berjaya kumpul 6 uniform kerja - “Saya mahu kaya pengalaman”

TIDAK betah duduk sahaja, siswi UiTM ini gemar melakukan kerja sambilan ketika cuti semester.

Hampir 2 tahun tertangguh, akhirnya detik ucap kalimah syahadah tiba jua... Rupa-rupanya Ustaz Ebit Lew jadi inspirasi - “Nur tambahan nama yang dipilih”

GADIS ini melafazkan dua kalimah syahadah pada 24 Februari lalu selepas dua tahun niatnya tertangguh.

Buntu nak jual atau tidak... Pemuda terpaksa buat keputusan selepas menganggur sejak PKP, tiba-tiba ada penyumbang misteri bank in RM1,000 - “Sebak tengok, kucing macam dapat rasa”

DIA berharap sangat keadaan ekonomi kembali pulih agar dia boleh bekerja seperti biasa untuk membalas budi individu itu.

Dugaan pengantin 3 bulan... isteri tak cepat melatah periksa dompet suami, diam-diam selit duit! - “Dia minta maaf tak mampu beri yang terbaik”

AMOY dan suaminya baru sahaja mendirikan rumah tangga tiga bulan lalu setelah lima tahun mengenali antara satu sama lain.

Selamba calon STPM layan geng monyet melepak di asrama, paling win gelagat nak pakaikan mask - “Sekali datang banyak, kalau tak ada rasa sunyi”

ALIFF memberitahu dia dan rakan-rakan kerap melayan gelagat kumpulan monyet itu sambil memberi makanan kepada mereka.

Pelajar tak kisah dikatakan iras Hanis Zalikha, cuma jangan tambah ungkapan menyakitkan hati - “Dengar biasa, tapi saya terasa”

SIAPA tak terasa apabila gurauan yang ditujukan kepada dirinya mempunyak unsur hinaan.