Heart of Greed di 8TV - Hiburan | mStar

Heart of Greed di 8TV

8TV bakal menyiarkan sebuah lagi drama bersiri TVB yang cukup hebat – Heart of Greed. Heart of Greed akan mengisi slot Asian Hour yang akan disiarkan di saluran 8TV bermula 5 Jun 2009 jam 7.00 malam!

Heart of Greed merupakan drama terbitan Television Broadcasts Limited yang mendapat sambutan hebat dari penonton sehingga berjaya meraih beberapa anugerah di ‘TVB Anniversary Awards in 2007’ termasuk Anugerah Drama Bersiri Terbaik.

Ini menjadikan drama Heart of Greed sebagai salah satu drama yang cukup popular pada tahun 2007!

Tong Yan-Gai (Ha Yu) merupakan seorang ahli perniagaan yang menjual abalone dan produk-produk laut yang lain. Yan-Gai berkahwin dengan Ling Hau (Louise Li) dan mempunyai seorang perempuan simpanan bernama Wong Sau-Kam (Susanna Kwan). Yan-Gai mempunyai empat orang anak iaitu Tong Chi-On (Moses Chan), Tong Chi-Yat (Bosco Wong), Tong Chi-Foon (Chris Lai) dan Tong Chi-Yan (Fala Chen).

Hau menghidapi kanser dan disahkan tidak boleh hidup lama. Han mahu Kam menjaga Yan-Gai apabila beliau sudah tiada lagi namun nasib menyebelahi Han dan beliau akhirnya pulih dari penyakit kanser.

Kam pula merasakan beliau tidak mempunyai hak ke atas keluarga Tong kerana beliau tidak berkahwin secara sah dengan Yan-Gai. Kam mula mencari jalan untuk mengikis harta kekayaan keluarga Tong dan beliau mula mendatangkan banyak masalah.

Pada dasarnya keluarga Tong hidup dalam keadaan yang aman, namun Kam sudah merancang idea jahat bersama Sheung Joi-Duk (Li Shing Cheung) untuk membolot harta dan memporak-perandakan keluarga Tong.

“Sebuah lagi drama bersiri TVB yang cukup hebat untuk tontonan anda semua! Heart of Greed berkisarkan tentang susah senang kehidupan sebuah keluarga kaya…,” komen Lam Swee Kim, Pengurus Besar 8TV.

Jika anda tidak sabar untuk mengetahui kisah selanjutnya, jangan ketinggalan untuk menonton drama bersiri hebat Heart of Greed setiap Isnin hingga Jumaat bermula 5 Jun 2009 jam 7.00pm hanya di 8TV! 8TV juga boleh ditonton menerusi saluran 708 Astro.

Anda juga boleh menonton program kegemaran anda dengan melayari www.mobile.8tv.com.my di telefon bimbit anda! Selamat menonton!

Tarikh Siaran Heart of Greed: 5 Jun 2009 hingga 30 Julai 2009. Hari / Masa : Isnin hingga Jumaat, 7.00pm – 8.00pm

Pelakon : Moses Chan, Bosco Wong, Raymond Lam, Yoyo Mung, Tavia Yeung, Ha Yu, Lee See Kei, Susanna Kwan dan Michelle Yim.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain