suria

[V] Sakit-sakit pun nak selesaikan ‘order’ dulu... Rider terlibat kemalangan dipuji amanah, siap panggil adik tolong sambung kerja

Penghantar makanan ini memanggil adiknya untuk membantu menghantar pesanan pelanggan.

RASA tanggungjawab dalam tugasan yang digalas adalah sesuatu yang sangat dituntut.

Mereka yang ikhlas dalam pekerjaan akan memberikan yang terbaik dalam apa jua perkara dan bukan sekadar melepaskan batuk di tangga.

Menerusi TikTok, dapat dilihat rakaman seorang penghantar makanan sedang bercakap dengan individu berkemeja-T hitam seperti mengarahkan sesuatu.

Penghantar makanan itu kemudiannya menyerahkan telefon pintar dan sebuah plastik merah kelihatan seperti bungkusan makanan kepada lelaki tersebut.

Semakan mStar di ruangan komen mendapati penghantar makanan Grab itu terbabit dalam kemalangan yang menyebabkan dia tidak dapat meneruskan tugasnya.

Pada video yang sama dapat dilihat sebuah motosikal di hadapannya dipercayai milik penghantar makanan tersebut yang mengalami sedikit kerosakan.

ARTIKEL BERKAITAN: [V] “Pangkat kau tak boleh masuk kubur la!” - Rider geram pelanggan sombong tak reti minta maaf, cakap besar walau salah ‘pin location’

ARTIKEL BERKAITAN: Akak kerja gomen ‘panas’ tengok rider Foodpanda ada basikal mahal, syak cuma ‘acah kaya’ pinjam kawan punya

Melalui riak muka lelaki itu, dapat dilihat dia seperti sedang menahan kesakitan.

Difahamkan pemilik video berkenaan merupakan adik kepada penghantar makanan itu.

Dia tak fikir diri dia, tetapi masih fikirkan orang lain... amanah bagi diri dia.

NETIZEN

"Get well soon brother," tulisnya di ruangan kapsyen video berkenaan.

Menjelaskan lanjut tentang situasi yang berlaku, satu lagi video dikongsikan di TikTok.

Rupa-rupanya lelaki berbaju hitam tadi adalah ahli keluarga mereka juga dan dipanggil oleh abang mereka untuk membantu selepas dia terlibat kemalangan.

Si adik kepada penghantar makanan itu diminta menyelesaikan tugasannya untuk menghantar makanan kepada pelanggan.

Penghantar makanan Grab ini mementingkan pelanggan berbanding dirinya.

"Ceritanya macam ini, dia baru bangun tidur dapat call (maklumkan) abang accident," jelas wanita itu.

Menyusuri ruangan komen, rata-rata warga maya memuji kesungguhan yang ditunjukkan penghantar makanan terbabit dalam menyempurnakan amanahnya.

Adik kepada penghantar makanan Grab itu yang dipanggil untuk membantu.

"Dia tak fikir diri dia, tetapi masih fikirkan orang lain. Amanah bagi diri dia, Semoga dipermudahkan segala urusan dia.

"Macam husband saya, accident kena langgar belakang, phone pecah kena gilis. Balik rumah pinjam phone saya sebab ada order.

"Mungkin baru lepas accident lepas tu call adik dia minta tolong hantarkan makanan customer kot. Semoga dipermudahkan segala urusan bro," kata sebahagian warga maya.

Antara komen warga maya.

Ada juga seorang netizen yang memaklumkan pesanan pelanggan itu boleh dibatalkan jika abang wanita itu menghubungi talian khidmat pelanggan Grab.

"Kalau jadi macam ni call customer service. Dia akan cancelkan order," katanya.

"Tapi dia tak nak," balas pemilik video itu di ruangan komen.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Banyak video best di YouTube mStar! Rugi kalau tak follow. Klik kat sini!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain