Minta Jennie Blackpink ucap Happy Birthday, ramai netizen makan hati tengok mesej remaja ini - “Peminat tegar dari Filipina pun DM saya” - Viral | mStar

Minta Jennie Blackpink ucap Happy Birthday, ramai netizen makan hati tengok mesej remaja ini - “Peminat tegar dari Filipina pun DM saya”

Seorang remaja lelaki berkongsi imej tangkapan skrin kononnya dia mendapat mesej ucapan Selamat Hari Lahir daripada seorang anggota Blackpink, Jennie. (Gambar sekadar hiasan)

SEBUT sahaja Blackpink, pasti terlintas lagu-lagu rancak nyanyian kumpulan yang dianggotai empat gadis dari Korea Selatan itu.

Mengetengahkan muzik yang lebih segar, maka tidak hairanlah ramai anak muda menggilai kumpulan berkenaan.

Bagi mereka yang tergolong sebagai peminat tegar Blackpink, pasti berasa amat bertuah sekiranya mendapat perhatian daripada mana-mana ahli kumpulan berkenaan, sebagaimana pengalaman yang dikongsi oleh remaja lelaki ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Penghantar makanan ‘nak try’ model, tak henti-henti telefon nak berkenalan - “Bukan sebab tak kacak atau dia rider, tapi macam psiko pun ada”

ARTIKEL BERKAITAN: Muka sebijik macam artis, ramai siap buat bandingan sampai remaja ini teringin... - “Mak kenal, masa tu saya belum lahir lagi”

Menerusi perkongsian di Twitter, seorang remaja memuatnaik tangkap layar perbualan di Direct Message (DM) menunjukkan mesej yang dihantar oleh salah seorang anggota kumpulan tersebut, Jennie, kepada dirinya.

Pada mulanya, remaja lelaki itu menulis mesej menyatakan mereka berkongsi tarikh hari lahir yang sama iaitu pada 16 Januari, sebelum membuat permintaan supaya Jennie membuat ucapan Selamat Hari Lahir kepada dirinya.

Syawal yang memuat naik tangkap layar mesej Selamat Hari Lahir daripada 'Jennie' kepadanya. 

Tanpa disangka, mesejnya mendapat perhatian artis tersebut yang kemudian menuruti permintaannya.

Perkongsiannya itu bukan sahaja menjadi tular, bahkan turut mengundang komen berbaur cemburu daripada netizen.

“Untungnya,” tulis seorang pelayar.

“Anda sangat bertuah,” tulis seorang pelayar yang lain pula.

Mesej yang disunting oleh rakan Syawal seolah-olah ia daripada Jennie, salah seorang anggota kumpulan Blackpink. 

Ketika berkongsi cerita dengan mStar, Muhammad Alif Syawal Nordin mendedahkan, tangkapan layar mesej berkenaan bukanlah asli sebaliknya ia disunting oleh seorang rakannya.

Ujarnya, posting tersebut dibuat bertujuan suka-suka untuk dikongsi bersama rakan-rakannya di Twitter, namun tidak menyangka ‘gurauan’ itu menjadi tular sekali gus mencetuskan rasa cemburu dalam kalangan netizen.

Selepas saya buat penjelasan, mujur tiada yang kecam tapi ada yang komen berbaur marah sedikit. Saya tak bermaksud apa pun, cuma nak bergurau dengan kawan-kawan.

MUHAMMAD ALIF SYAWAL NORDIN

“Yang sebetulnya tarikh hari lahir saya memang jatuh pada 16 Januari dan kebetulan sama dengan Jennie. Jadi timbul idea untuk membuat suntingan konon-kononnya Jennie ucapkan selamat hari lahir kepada saya.

“Jadi saya minta bantuan seorang seorang rakan untuk membuat suntingan kerana dia pernah buat sebelum ini. Saya kemudian muat naik di Twitter kerana nak bergurau dengan rakan-rakan saja, tak sangka ia mendapat perhatian ramai,” ujar remaja berusia 19 tahun ini.

Menurutnya, selepas memuatnaik posting berkenaan, dia turut membuat posting berasingan yang meminta pelayar agar tidak mempercayai perkara itu.

Kumpulan Blackpink dari Korea Selatan yang mencetuskan fenomena pada masa kini.

“Tapi agaknya mereka tak perasan saya tulis ‘look can, trust no’ (lihat boleh, percaya jangan). Sampai ramai yang komen luahkan rasa tak percaya dan cemburu dengan ‘balasan’ Jennie itu. Malah beberapa peminat tegar kumpulan Blackpink termasuk dari Filipina ada komen dan DM saya.

“Jadi saya balas dan jelaskan kembali kepada mereka mengenai keadaan sebenar. Selepas saya buat penjelasan, mujur tiada yang kecam tapi ada yang komen berbaur marah sedikit. Saya tak bermaksud apa pun, cuma nak bergurau dengan kawan-kawan. Saya minta maaf kepada yang fikirkan mesej Jennie itu betul,” ujarnya yang merupakan seorang penuntut Asasi Kejuruteraan di sebuah institusi pengajian tinggi awam di Selangor.

Antara komen daripada netizen yang 'cemburu' apabila Syawal mendapat ucapan daripada 'Jennie'. 

Dalam pada itu, Syawal berkata dia bukanlah peminat fanatik Blackpink, cuma kebetulan berkongsi tarikh hari lahir yang sama dengan salah seorang ahli kumpulan tersebut.

“Nak kata minat Jennie atau Blackpink tu, tidak sangat. Hanya biasa-biasa sahaja. Tapi saya tahu lagu-lagu kumpulan itu. Kalau ditanya muzik kegemaran, saya ‘layan’ saja semua lagu, artis kesukaan pun tiada, hanya minat biasa-biasa sahaja,” katanya sambil menambah, kesan daripada postingnya yang tular itu, jumlah pengikutnya di Twitter berlaku sedikit peningkatan.

“Bagi saya, tak salah pun untuk minat artis, tapi usahlah terlalu fanatik sampai kalau ada yang ‘sentuh’ artis kesukaan mereka, terus melenting. Minat biarlah berpada-pada,” ujarnya mengakhiri bicara.  

Blackpink , Jennie , Happy Birthday , Twitter

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain