Esok PM akan umumkan sesuatu... selepas ramai frust semalam, kali ini tentu berita yang ditunggu-tunggu!

Perdana Menteri akan membuat pengumuman untuk golongan bujang bersabit kelonggaran merentas negeri, esok.

KERAJAAN akan membuat beberapa pengumuman penting esok termasuk mengenai golongan bujang yang sekian lama tidak dibenarkan merentas negeri dan pulang ke kampung halaman sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan Mac lalu.

Menurut Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, pengumuman berkenaan akan disampaikan sendiri oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, pada Ahad.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kasihan... saya pun pernah bujang” - Ismail minta si teruna, dara di perantauan sabar, beri sedikit masa sebelum dibenar ziarah keluarga di kampung

"Untuk orang bujang dan sebagainya merentas negeri, saya difahamkan esok perdana menteri akan umum sesuatu. Kita tunggu.

"Saya takut nanti saya umum, berbeza pula dengan PM, ataupun nanti saya umum lebih awal dari PM pula.

"Esok PM akan umumkan sesuatu. Tentu sahaja banyak perkara akan disebut. Untuk orang bujang sabar sehingga esok," katanya dalam sidang media pada petang Sabtu.

Minggu lalu, Ismail meminta golongan berkenaan memberi masa kepada kerajaan sebelum kelonggaran diberi untuk perjalanan rentas negeri bagi mereka menziarahi ibu bapa di kampung.

Semalam, ramai rakyat Malaysia melahirkan rasa hampa kerana mengharapkan perdana menteri mengumumkan mengenai PKPB sama ada ia ditamatkan atau dilanjutkan.

Malahan, hal berkaitan pembukaan sekolah juga dinanti-nantikan ketika ini kerana garis panduan sudah tersedia, manakala pihak guru juga telah diminta ke sekolah untuk membuat persiapan kedatangan pelajar khususnya tingkatan lima dan enam.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

bujang, PM, pengumuman, rentas negeri

Artikel Berkaitan

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain