suria

Surprise! Dr Noor Hisham terkejut dirai media sempena hari lahir ke-57

Dr Noor Hisham menerima kejutan sempena hari lahirnya pada Selasa.

SIDANG media Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pada Selasa sedikit berbeza dan istimewa apabila Ketua Pengarah, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah diberi kejutan sempena hari lahirnya yang ke-57.

Kejutan itu dibuat oleh pengamal media yang hadir sejurus berakhirnya acara itu sekitar 6.20 petang di pintu masuk Dewan Serbaguna Aras 8, bangunan kementerian itu di Putrajaya.

ARTIKEL BERKAITAN: “Birthday DG trending, macam artis...” - Doa iringi perjuangan, hari lahir ke-57 Dr Noor Hisham di Twitter

"KP terkejut dengan sambutan untuk meraikannya, dia senyum je," demikian kata salah seorang pegawai KKM kepada mStar mengenai majlis ringkas itu.

Malahan, pegawai berkenaan juga mengakui Dr Noor Hisham kehilangan berat badan sepanjang tempoh mengetuai usaha untuk membendung wabak berbahaya ini.

Selain kek dan buah-buahan, Dr Noor Hisham turut diberikan beberapa kad ucapan sempena hari istimewa itu yang disusun rapi di satu sudut di dewan berkenaan.

Dalam video yang dikongsi, Dr Noor Hisham kelihatan tersenyum sambil menerima kek yang disampaikan oleh pengamal media di situ.

Sebelum itu, dalam sidang media yang sama, beliau turut mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia atas segala ucapan yang disampaikan kepadanya hari ini.

Antara kad ucapan yang diterima.

"Pertama saya ingin mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang mengucapkan selamat hari lahir kepada saya.

"Dan kita masih dalam perjuangan untuk memutuskan penularan Covid-19.

"Sama-sama mantapkan tindakan kita untuk pastikan dapat capai sasaran menurunkan kes," ujarnya ringkas selepas diberi ucapan oleh seorang wakil media.

Antara kek dan buah-buahan yang disampaikan kepada Dr Noor Hisham oleh petugas media.

Terdahulu pada Selasa pagi, kata kunci #HappyBirthdayDGHisham turut menjadi trending di laman Twitter.

Malah, figura kesayangan ramai yang dilahirkan di Sepang, Selangor itu turut dihujani dengan ribuan ucapan tahniah atas ulang tahun berkenaan di media sosial.

Artikel Lain