"Mata dia hari-hari berdarah" - Semasa | mStar

"Mata dia hari-hari berdarah"

Aliff bersama anak sulungnya, Ammar Ahyan.

ANAK sulung kepada jutawan kosmatik, Datuk Seri Aliff Syukri, Ammar Ahyan, 10, selamat menjalani pembedahan untuk membetulkan matanya yang mengalami masalah juling.

Menurut Aliff, dia jarang memuat naik foto anak sulung di media sosial kerana Ammar sentiasa merasa rendah diri dengan kekurangannya.

Malah Ammar juga sering mengadu, diejek rakan-rakannya di sekolah hanya kerana masalah tersebut.

Memahami keadaan yang dialami anaknya itu, Aliff mengambil keputusan untuk membuat rawatan dan melakukan pembedahan untuk merawat masalah mata Ammar.

“Ramai orang cakap kenapa anak saya yang sulung tu saya jarang post di IG atau FB? Sebab Amar anak sulung saya ni ada masalah pemalu dan susah nak berdepan dengan orang ramai atau kamera.

“Padahal dia bijak di sekolah, malah antara pelajar cemerlang dan boleh menghafal banyak surah al-Quran. Malah saya rasa dia lebih bijak dari saya.

“Saya nak anak saya jadi yang terbaik dan yakin dengan orang ramai. Tapi mungkin dia malu sebab matanya juling air. Semoga Ammar cepat sembuh mata. Dia selalu mengadu dulu kawan-kawan selalu ejek mata dia.

“Insya-Allah lepas ni dah tak ada orang ejek lagi ya. Setelah enam bulan menjalani rawatan, hari ini (29 Julai) Ammar akan menjalani pembedahan mata supaya matanya normal. Doakan pembedahannya selamat,” kongsi Aliff.

Difahamkan pembedahan yang menelan kos sebanyak RM15,000 ini berjalan dengan lancar dan mata Ammar kini dalam proses penyembuhan.

“Biar dia tak comel macam anak-anak saya yang lain. Dia baru sahaja bacakan saya doa panjang umur dan murah rezeki dalam bisnes.

“Setiap malam anak saya akan bacakan saya doa dan salam dan kiss saya walaupun mata dia hari-hari berdarah sebab operate mata sebab juling.

“Saya nak dia jadi usahawan dan orang beragama. Doakan ya sahabat saya di IG dan FB untuk anak saya @ammar_ahyan agar mata dia cepat sembuh ya,” tulis Aliff perkongsian terbarunya.

Alif dan isteri, Shahida mendirikan rumah tangga pada 0gos 2007 dan dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ammar Ahyan, 10, Qadejah El Zahra, 8, Ibraheem Adham, 6, dan Yusoff Al-Qardawi, 1 bulan.

Pasangan ini juga mempunyai dua anak angkat, Ameena, 9 bulan dan Qayyum, 7 bulan. - Sinar Harian

Aliff Syukri , Ammar Ahyan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain

Sufi selamat bergelar suami Nurulain