suria

“Pegawai JPJ Tanya 'Bawah' Ada Tindik Tak?” - Remaja 17 Tahun

PETALING JAYA: Seorang gadis yang merupakan anak saudara kepada seorang ahli politik mendakwa dirinya diganggu secara seksual oleh seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) semasa menjalani ujian memandu.

Remaja berkenaan, yang berusia 17 tahun mendakwa berdepan perbuatan menjijikkan itu di sebuah institut memandu di Shah Alam pada Rabu, sebelum berkongsi pengalamannya di Insta Story pada hari yang sama sehingga postingnya tular.

Mangsa ketika dihubungi mStar Online mendedahkan pengalaman tragisnya semasa di dalam kereta untuk menjalani ujian memandu apabila pegawai itu bertanyakan sama ada dia sudah mempunyai teman lelaki sebelum meminta nombor telefonnya.

ARTIKEL BERKAITAN JPJ Tidak Kompromi Isu Gangguan Seksual Semasa Ujian Memandu

Paparan skrin pendedahan seorang gadis mendakwa diganggu seorang pegawai JPJ semasa ujian memandu.

Bagi mengelak daripada diganggu, dia memberi alasan telah mempunyai kekasih dan bakal berkahwin tidak lama lagi.

Bagaimanapun mangsa yang juga anak kepada seorang ahli perniagaan bergelar ‘Datuk Seri’ itu mendakwa pegawai JPJ tersebut terus menganggunya semasa memandu.

Dakwanya, pegawai tersebut turut bertanyakan soalan tidak senonoh selepas mendapati dia mempunyai tindik di bahagian hidung.

“Dia tanya 'saya tindik kat bawah tu (alat sulit) sekali ke? Saya cakap ‘pakcik’ tolong berhenti, saya rasa tak selesa’.

“Lepas tu dia tanya ada gambar-gambar seksi tak (untuk) hantar kat dia. Tapi saya kata tak ada dan cuba untuk bertenang sebab tak mahu dia gagalkan (ujian) saya,” katanya.

Bukan setakat itu, pegawai tersebut yang duduk di tempat duduk penumpang hadapan turut didakwa menunjukkan video seks daripada telefon bimbitnya.

Antara gangguan yang didakwa dialami mangsa.

Tambahnya, sambil menunjukkan video berkenaan, pegawai itu mengeluarkan kata-kata berunsurkan lucah.

“Saya rasa nak menangis dan menggeletar. Tapi saya terpaksa bertahan tunggu selepas saya selesai ujian sehingga dia meluluskan saya.

“Malah saya terpaksa beri nombor telefon yang palsu selepas ditanya sekali lagi selepas itu,” kata anak ketiga daripada empat beradik itu sebelum mengadu kejadian berkenaan kepada bapanya. 

(Gambar kiri) Pegawai JPJ yang didakwa melakukan gangguan terhadap mangsa, sedang memeriksa peserta lain. (Gambar kanan) Pegawai JPJ berkenaan pada sehari selepas kejadian.

Menurut paparan skrin Insta Story yang tular di media sosial, gadis itu mendakwa bahawa pegawai berkenaan telah dibuang kerja serta-merta sebaik bapanya tiba di sekolah memandu tersebut.

mStar Online telah menghubungi pihak JPJ dan sedang menunggu maklum balas pihak berkenaan berhubung dakwaan itu.

JPJ, video seks

Artikel Sebelum

Kadar Tol, Levi Linkedua Turun - Najib

Artikel Berikut

Artikel Lain