‘Iron Lady’ Kini Stabil - Semasa | mStar

‘Iron Lady’ Kini Stabil

KUALA LUMPUR: Keadaan Pengerusi Eksekutif Kumpulan Securiforce Sdn Bhd, Datuk Maznah Hamid yang sebelum ini dilaporkan kritikal, kini stabil.

Menurut sumber terdekat keluarga, beliau bagaimanapun memerlukan pemerhatian rapi  untuk 48 jam yang berikutnya dan masih berada di unit rawatan rapi (ICU), Institut Jantung Negara (IJN) di sini.

“Selepas menerima penerangan doktor pada 7 pagi tadi, pihak IJN akan menjalankan beberapa ujian ke atas beliau termasuk di bahagian kepala sekiranya keadaan beliau terus stabil.

“Beliau juga berkemungkinan perlu menjalani rawatan dialisis,” jelas sumber berkenaan.

Terdahulu Maznah, 62, yang juga Exco Wanita Umno dan lebih dikenali sebagai ‘Iron Lady' dilaporkan kritikal berikutan berlaku komplikasi pendarahan dalaman selepas menjalani pembedahan jantung pada Khamis.

Beliau dimasukkan ke IJN untuk menjalani rawatan sejak 18 Sept lalu.Beliau dilaporkan menjalani pembedahan jantung terbuka yang pertama pada 9 pagi Khamis selepas dua saluran pada injap jantungnya, tersumbat.

Maznah dipindahkan ke ICU selepas pembedahan tamat pada 2 petang sebelum pihak IJN terpaksa menjadikan ICU tersebut sebagai bilik bedah untuk menjalankan pembedahan jantung terbuka yang kedua, selepas beliau mengalami pendarahan dalaman yang teruk. - BERNAMA

Maznah Hamid , Iron Lady

Artikel Sebelum

Fitnah Anwar, KJ Diperintah Bayar RM210,000

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Jenazah 'Iron Lady' Selamat Dikebumi

'Iron Lady' Meninggal Dunia

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!