UiTM Nafi Keluarkan Surat Tawaran Lot Perniagaan - Semasa | mStar

UiTM Nafi Keluarkan Surat Tawaran Lot Perniagaan

SHAH ALAM: Universiti Teknologi Mara (UiTM) menafikan mengeluarkan surat tawaran lot perniagaan dalam kampusnya di Shah Alam seperti yang tersebar di Internet.

Naib Canselor UiTM, Profesor Emeritus Datuk Dr Hassan Said berkata surat yang menggunakan nama UiTM dan Naib Canselor itu adalah palsu dan universiti itu tidak terlibat dengan urus niaga berkenaan.

Beliau berkata pihaknya mengesan berlaku pemalsuan surat itu pada 23 Dis lepas apabila seorang mangsa menghubungi UiTM bagi mengesahkan surat tawaran berkenaan.

"Mangsa memberitahu beliau memperoleh maklumat tersebut melalui iklan di laman Majalah.com yang menyatakan terdapat kekosongan ruang perniagaan sebanyak 55 lot dan 15 lot daripadanya ditawarkan kepada mangsa untuk disewa di sekitar kawasan UiTM," katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Sehubungan itu, Hassan berkata pihak UiTM membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 6 Shah Alam untuk tindakan selanjutnya.

Beliau menasihatkan orang ramai supaya sentiasa berhati-hati apabila menerima sebarang maklumat daripada sumber tidak sahih. - BERNAMA

UiTM

Artikel Sebelum

Banjir: Tiga Kampung Di Kuala Krai Terjejas

Artikel Berikut

Ahli Umno Sri Muda Masuk PPBM

Klik

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain