Dr Rose Lena Dilantik KSU Baharu KPWKM - Semasa | mStar

Dr Rose Lena Dilantik KSU Baharu KPWKM

PUTRAJAYA: Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa mengumumkan pelantikan Dr Rose Lena Lazemi sebagai Ketua Setiausaha Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) yang baharu menggantikan Datuk Sabariah Hassan.

Dalam kenyataan di sini, beliau berkata pelantikan berkenaan berkuat kuasa Jumaat.

Dr Rose, 53, merupakan lulusan Ijazah Doktor Falsafah bidang Pengurusan Sumber Manusia dari University of Leeds, United Kingdom (UK), Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari University of Manchester, United Kingdom dan Ijazah Sarjana Muda Ekologi dari Universiti Malaya.

"Beliau telah berkhidmat dalam perkhidmatan awam lebih 27 tahun dan mula menyertai perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 1 Ogos 1989," kata Ali.

Antara jawatan yang pernah disandang beliau ialah Penolong Setiausaha Bahagian Perancangan dan Pembangunan Kementerian Tenaga, Telekom dan Pos serta Ketua Penolong Pengarah Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (Mampu).

Ali yakin pengalaman luas pegawai berkenaan berupaya melaksanakan tanggungjawab dengan berkesan dan mampu meneruskan visi KPWKM sebagai peneraju utama untuk mencapai kesaksamaan gender, pembangunan keluarga dan masyarakat penyayang sebagai asas pembentukan negara maju.

KPWKM

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

Artikel Lain