"Jumpa Di Mahkamah", Kata CEO The Star Kepada Ibrahim Ali - Semasa | mStar

"Jumpa Di Mahkamah", Kata CEO The Star Kepada Ibrahim Ali

PETALING JAYA: Ketua Pegawai Eksekutif  (CEO)The Star, Datuk Seri Wong Chun Wai tidak akan mengalah dalam tuntutan mahkamah yang dikemukakan Datuk Ibrahim Ali.

"Saya akan jumpa dia di mahkamah," kata Chun Wai yang juga Pengarah Urusan Kumpulan Star Publication (M) Bhd sebagai maklum balas kepada kenyataan Pengerusi Perkasa yang memaklumkan akan meneruskan dengan tindakan undang-undang terhadapnya.

"Tiada siapa boleh menghentikan suara kesederhanan dan munasabah. Malaysia bukan tempat untuk golongan ekstrim," katanya lagi.

Sebuah portal memetik Ibrahim sebagai berkata, maklum balas daripada notis tuntutan bertarikh 24 November yang dikirim kepada Chun Wai digambarkan umpama khutbah.

"Saya tidak kata dia salah, tetapi saya mahu mahkamah memutuskan bahawa kenyataannya bersifat fitnah," kata Ibrahim.

Menerusi notis tuntutan itu, Ibrahim mendakwa artikel bertajuk "A mind-boggling spin" yang disiarkan The Star dan The Star Online pada 2 November mengandungi pernyataan fitnah terhadapnya.

Ibrahim mengeluarkan kenyataan berkaitan pembakaran bible pada Januari tahun lalu merujuk individu yang mengedarkan Bible yang mengandungi perkataan "Allah" kepada pelajar termasuk Melayu di Sekolah Menengah Kebangsaan Jelutong, Pulau Pinang.

Pada 27 Oktober, dilaporkan tiada tindakan undang-undang dikenakan terhadap Ibrahim kerana mempertahankan kesucian Islam dan tidak berniat untuk mewujudkan ketegangan agama apabila menyebut mengenai pembakaran Bible yang mengandungi perkataan "Allah".

Menerusi artikel Chun Wai yang disiarkan menerusi ruangan On The Beat, beliau mempersoalkan kenapa tiada tindakan dikenakan terhadap Ibrahim susulan kenyataannya itu.


Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain