Wanita Umno Ikrar Pertahan Kedudukan Najib & Muhyiddin

KUALA LUMPUR: Wanita Umno berikrar untuk mempertahankan kepimpinan parti sedia ada daripada mana-mana ahli yang ingin untuk mencabar mereka dalam pilihan raya akan datang.

"Wanita Umno mahu menjelaskan mengenai perkara ini bahawa kita akan berusaha melakukan apa yang terdaya terhadap mereka yang mahu bertanding merebut jawatan kedua-dua pemimpin parti dan berkhidmat sebagai dinding pertahanan mereka," Ketua Wanita Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil memberitahu pemberita di sini, Ahad.

Beliau berkata keputusan bahawa Wanita memberi sokongan penuh di belakang Datuk Seri Najib Tun Razak dan Tan Sri Muhyiddin Yassin dikembalikan tanpa bertanding dibuat sebulat suara pada mesyuarat Exco, malam Sabtu.

Shahrizat juga menegaskan pendirian beliau dan mengalu-alukan sebarang cabaran untuk merebut jawatan beliau, dengan mengatakan bahawa "lebih banyak penyertaan, lebih meriah."

Dalam isu yang berasingan, beliau berkata Wanita akan mengemukakan pandangan dan cadangan kepada Kerajaan untuk menyokong undang-undang pencegahan baru bagi menangani jenayah yang serius berikutan pemansuhan Ordinan Darurat, Akta Kediaman Terhad dan Akta Keselamatan Dalam Negeri.

Artikel Berkaitan

Artikel Lain