Pengarang

MARTIN CARVALHO

MARTIN CARVALHO

Wah! Adam, Ainul Mardhiah nama trending bayi Muslim

BERTUAH! Nama 'Adam' dan 'Ainul Mardhiah' menjadi pilihan nama bayi Muslim yang baru lahir.

Hishammuddin tak akan tinggalkan Umno - Najib

SHAH ALAM: Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein tidak akan meninggalkan Umno, kata bekas presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Bayaran ujian komputer lesen memandu diturunkan kepada RM20 tahun depan

KUALA LUMPUR: Kos untuk ujian komputer lesen memandu akan diturunkan kepada RM20 bermula 1 Januari tahun depan, kata Menteri Pengangkutan, Anthony Loke.

Umno tak perlu simpati - Asyraf Wajdi

KUALA LUMPUR: Umno tidak memerlukan simpati daripada mana-mana pihak dalam usaha untuk membina semula parti itu, kata Ketua Pemuda, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki.

Tiada lagi ‘raba-raba’ penumpang di KLIA, KLIA2 - Loke

SEPANG: Tiada lagi kaedah 'raba-raba' penumpang di pusat pemeriksaan imigresen Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA2) pada masa akan datang, kata Menteri Pengangkutan Anthony Loke.

Tak cukup korum, Dewan Rakyat tertangguh seketika

KUALA LUMPUR: Dewan Rakyat terpaksa ditangguhkan seketika kerana kekurangan ahli korum.

'Kor Ming tak patut hina Dr M'

BAKRI: Pengerusi DAP Perak Nga Kor Ming tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan berunsur penghinaan terhadap Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Pribumi) Tun Dr Mahathir MOhamad, kata Presiden Pakatan Harapan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Debat awam tak boleh, Razali cadang penstriman langsung

MUAR: Selepas polis melarang debat yang dinanti-nantikan antara calon Parlimen Muar dianjurkan, Datuk Seri Razali Ibrahim dari Barisan Nasional (BN) mencadangkan supaya perdebatan antara beliau dan calon Pakatan Harapan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dilakukan menerusi penstriman video secara langsung.

Debat Syed Saddiq-Razali tak dapat lampu hijau

PAGOH: Debat yang dinanti-nantikan antara dua calon kerusi parlimen, tidak akan berlaku pada Ahad malam kerana tidak mendapat lampu hijau daripada pihak berkuasa.

Daim buat keputusan sokong Pakatan pada hari penamaan calon

MUAR: Bekas menteri kewangan Tun Daim Zainuddin berkata keputusannya untuk menyokong Pakatan Harapan dibuat pada hari penamaan calon.