Subramaniam Nafi Pendedahan Sanjeevan Sengaja Dilambatkan

PUTRAJAYA: Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S.Subramaniam pada Khamis menafikan perbuatan sengaja melambat-lambatkan atau cuba melambat-lambatkan pembedahan bagi mengeluarkan peluru di tubuh R. Sri Sanjeevan, pengerusi badan pemantau jenayah, MyWatch, yang ditembak, Sabtu lepas.

Beliau berkata, ketika ini peluru itu tidak memberi sebarang masalah dan perkara yang lebih penting untuk dilakukan sekarang ialah menstabilkan keadaan Sanjeevan.

"Pembedahan tidak dilakukan kerana masalah akut yang dihadapinya sekarang bukan diakibat peluru itu, tetapi kerana keadaan tubuhnya yang boleh mengancam nyawanya," kata beliau kepada pemberita selepas mengumumkan pencapaian terkini Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKEA) mengenai penjagaan kesihatan di sini.

Dr Subramaniam berkata, keputusan itu semata-mata berdasarkan prosedur perubatan dan sebaik sahaja keadaan Sanjeevan bertambah baik, doktor akan melakukan pembedahan.

Dalam kejadian pukul 4.30 petang itu, mangsa yang berusia 29 tahun cedera parah akibat dtembak dua lelaki bermotosikal ketika memandu kereta jenis BMW di satu lampu isyarat berhampiran Taman Cempaka, dekat Bahau, Negeri Sembilan.

Mangsa kini dirawat di Hospital Serdang selepas dipindahkan daripada Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain