Jurulatih Yoga Yang Hilang Ketika Pendakian Ditemui - Semasa | mStar

Jurulatih Yoga Yang Hilang Ketika Pendakian Ditemui

JERANTUT: Seorang jurulatih yoga yang hilang ketika menyertai pendakian Gunung Benum Ahad lepas, ditemui dalam keadaan selamat kira-kira 4.30 petang Khamis.

Ketua Polis Daerah Jerantut Supt Azid Ismail berkata wanita tersebut, Fong Ai Ting, 32, dari Terengganu adalah sebahagian daripada sekumpulan pendaki dari Kuala Lumpur yang disertai 11 lelaki dan lapan wanita.

Katanya mangsa ditemui anggota Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara yang menyertai operasi mencari dan menyelamat mangsa.

"Mangsa ditemui dalam kebingungan dan dibawa ke Hospital Jerantut untuk rawatan lanjut dan dia dilaporkan dalam keadaan sihat," katanya kepada pemberita di sini, Khamis.

Pasukan mencari dan menyelamat, termasuk dua buah helikopter polis, digerakkan dalam operasi mencari mangsa yang hilang semasa mengikuti aktiviti pendakian Gunung Benum.

"Gerakan mencari bermula 9.30 pagi diperluaskan sehingga jarak sekitar 4 hingga 5 kilometer sekitar gunung tersebut termasuk kawasan lurah dan kawasan laluan pendakian lain," katanya.

Kumpulan berkenaan memulakan pendakian gunung itu kira-kira jam 9.30 pagi Ahad lepas bermula di Lata Berembun Jalan Sungai Chalit, Sungai Klau, dekat sini.

Wanita tersebut disedari hilang ketika mereka bergerak turun dari gunung berkenaan pada 9.30 pagi pada Selasa lepas. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Luiz dedah punca pindah ke Arsenal