Tukar Kerajaan: Lebih Banyak Keburukan Akan Berlaku - Tun Mahathir - Semasa | mStar

Tukar Kerajaan: Lebih Banyak Keburukan Akan Berlaku - Tun Mahathir

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad berkata perubahan sistem pemerintahan dan pentadbiran negara tidak semestinya membawa kebaikan malah boleh mengundang lebih banyak keburukan kepada sesebuah negara.

Bekas perdana menteri itu berkata keadaan itu boleh berlaku sekiranya rakyat menyerahkan sistem pentadbiran negara kepada pembangkang yang hanya pandai menabur janji selain mengutamakan kepentingan diri daripada hal ehwal negara.

Katanya pembangkang meminta rakyat melakukan perubahan dengan memilih kerajaan baharu dalam kempen mereka tetapi sebenarnya bukan betul-betul ingin berkhidmat kepada rakyat tetapi hanya ingin mencapai cita-cita menjadi Perdana Menteri.

Dr Mahathir berkata demikian ucapannya pada majlis 'Sepetang bersama Tun Mahathir bersama pesara kerajaan Lembah Pantai' di sini Khamis.

Turut hadir Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Dr Mahathir berkata ada sesetengah pihak pula akan terikut-ikut dan percaya kempen pembangkang itu, namun mereka tidak sedar apa yang dinikmati ketika ini seperti keamanan dan kemakmuran negara akan hilang.

"Tiada cara lain. Sebaik mereka mendapat kuasa, mereka akan melakukan segala apa yang mungkin bagi menghalang Barisan Nasional (BN) daripada mendekati hati rakyat. Biar kita menghargai perkara yang baik sekarang," katanya.

Dr Mahathir berkata rakyat harus sedar mengenai kelebihan negara mengecapai kemakmuran sejak kemerdekaan 55 tahun lepas.

Katanya, kejayaan pentadbiran kerajaan BN kini adalah hasil daripada kerjasama oleh semua rakyat tanpa mengira fahaman politik. - BERNAMA

Artikel Sebelum

TOL Bukti Keselamatan Operasi Lynas Diyakini

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

Artikel Lain