Tukar Kerajaan: Lebih Banyak Keburukan Akan Berlaku - Tun Mahathir - Semasa | mStar

Tukar Kerajaan: Lebih Banyak Keburukan Akan Berlaku - Tun Mahathir

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad berkata perubahan sistem pemerintahan dan pentadbiran negara tidak semestinya membawa kebaikan malah boleh mengundang lebih banyak keburukan kepada sesebuah negara.

Bekas perdana menteri itu berkata keadaan itu boleh berlaku sekiranya rakyat menyerahkan sistem pentadbiran negara kepada pembangkang yang hanya pandai menabur janji selain mengutamakan kepentingan diri daripada hal ehwal negara.

Katanya pembangkang meminta rakyat melakukan perubahan dengan memilih kerajaan baharu dalam kempen mereka tetapi sebenarnya bukan betul-betul ingin berkhidmat kepada rakyat tetapi hanya ingin mencapai cita-cita menjadi Perdana Menteri.

Dr Mahathir berkata demikian ucapannya pada majlis 'Sepetang bersama Tun Mahathir bersama pesara kerajaan Lembah Pantai' di sini Khamis.

Turut hadir Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Dr Mahathir berkata ada sesetengah pihak pula akan terikut-ikut dan percaya kempen pembangkang itu, namun mereka tidak sedar apa yang dinikmati ketika ini seperti keamanan dan kemakmuran negara akan hilang.

"Tiada cara lain. Sebaik mereka mendapat kuasa, mereka akan melakukan segala apa yang mungkin bagi menghalang Barisan Nasional (BN) daripada mendekati hati rakyat. Biar kita menghargai perkara yang baik sekarang," katanya.

Dr Mahathir berkata rakyat harus sedar mengenai kelebihan negara mengecapai kemakmuran sejak kemerdekaan 55 tahun lepas.

Katanya, kejayaan pentadbiran kerajaan BN kini adalah hasil daripada kerjasama oleh semua rakyat tanpa mengira fahaman politik. - BERNAMA

Artikel Sebelum

TOL Bukti Keselamatan Operasi Lynas Diyakini

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain