NFCorp Akan Fail Saman Fitnah Terhadap Pengarah Strategi PKR - Semasa | mStar

NFCorp Akan Fail Saman Fitnah Terhadap Pengarah Strategi PKR

KUALA LUMPUR: Perbadanan Fidlot Nasional (NFCorp) akan memfailkan saman terhadap Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd Rafizi Ramli kerana mengeluarkan kenyataan berunsurkan fitnah berhubung dakwaan syarikat itu menggunakan pinjaman peribadi daripada bank bagi membeli hartanah mewah yang dibangunkan oleh KL Eco City.

Pengerusi NFCorp, Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail dalam satu kenyataan pada Isnin berkata, Mohd Rafizi didakwa menfinah menerusi sidang akhbar yang dibuat pada 7 Mac lalu.

“Tawaran pinjaman daripada sebuah bank untuk membeli beberapa unit pejabat di KL Eco City pada 23 Mei 2011 tidak diambil. Bank berkenaan kemudiannya menarik balik pinjaman terhadap pembelian lapan unit pejabat itu.

“Pembatalan tawaran pinjaman yang telah disahkan dalam surat daripada bank bertarikh 4 Januari 2012. Ringkasnya, tiada pinjaman yang dibuat,” katanya.

Sehubungan itu, Mohamad Salleh berkata, kenyataan yang dibuat oleh Mohd Rafizi itu adalah tidak benar, berunsurkan fitnah dan menipu.

“Tanpa membuat pinjaman, bagaimana ada pembayaran semula? Bagaimana (dakwaan) Rafizi Ramli boleh mengatakan saya telah gagal membuat pembayaran semula pinjaman peribadi untuk hartanah KL Eco City, adalah tidak berasas, tanpa merit, satu penipuan dan fitnah terhadap saya dan keluarga,” kata Mohamad Salleh.

Mohd Rafizi sebelum ini dilaporkan mendedahkan dokumen yang mendakwa Mohamad Salleh menggunakan dana yang diperuntukkan kepada NFCorp untuk mendapatkan pinjaman peribadi bagi membeli hartanah mewah di Kuala Lumpur.

Dilaporkan juga Mohamad Salleh mengakui membuat pembelian peribadi hartanah mewah di KL Eco City namun menegaskanpembelian hartanah peribadi itu dibuat tanpa menggunakan pinjaman bank seperti yang didakwa oleh Mohd Rafizi.

Mohamad Salleh memfailkan laporan polis terhadap Mohd Rafizi kerana memfitnahnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain