Lembaga Hasil Sedang Bangunkan Laman Web Dalam Mandarin - Semasa | mStar

Lembaga Hasil Sedang Bangunkan Laman Web Dalam Mandarin

KUALA LUMPUR: Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) menjelaskan bahawa laman web rasminya adalah dalam Bahasa Malaysia serta Bahasa Inggeris sahaja tetapi kini sedang dalam proses untuk membina laman web dalam Bahasa Mandarin sepenuhnya.

"LHDNM dalam memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggannya telah mengorak langkah untuk memungkinkan laman web dalam Bahasa Mandarin sepenuhnya tetapi inisiatif ini masih di peringkat pembangunan," demikian menurut LHDNM dalam satu kenyataan Isnin.

Buat masa ini, pembayar cukai boleh melihat terjemahan borang B dan BE dalam Bahasa Mandarin di laman web Bahasa Malaysianya dan pembayar cukai masih dimestikan mengisi Borang Nyata Cukai Pendapatan dalam Bahasa Malaysia.

Memandangkan permintaan yang agak tinggi daripada pembayar cukai yang berbahasa Mandarin, tindakan telah diambil untuk membantu golongan tersebut dengan mengadakan butang terjemahan Mandarin secara terus oleh Google dengan ada penafian dimuatkan, katanya.

LHDNM memohon maaf di atas kekeliruan yang timbul dan inisiatif terjemahan Bahasa Mandarin telah ditutup mulai pagi ini.

Di dalam penafian itu, LHDNM berkata terjemahan itu merupakan terjemahan terus dari laman web LHDNM versi Bahasa Melayu dan ia tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperoleh daripada laman web berkenaan.-BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

Artikel Lain

BN kekalkan kerusi Parlimen Kimanis