Md Isa Tolak Dakwaan Jadi Menteri Besar 'Rubber Stamp' - Semasa | mStar

Md Isa Tolak Dakwaan Jadi Menteri Besar 'Rubber Stamp'

KANGAR: Datuk Seri Dr Md Isa Sabu hari ini menolak dakwaan kononnya beliau hanya merupakan Menteri Besar "rubber stamp" dalam melaksanakan tanggungjawabnya sebagai peneraju kerajaan negeri.

Md Isa berkata, beliau melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang menteri besar yang sebenar dan beliau tidak menerima arahan daripada pihak tertentu.

Beliau berucap menggulung perbahasan usul menjunjung kasih titah ucapan Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail semasa merasmikan sidang dewan semalam. Usul itu kemudian diluluskan.

Sebelum itu, bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim (BN-Tambun Tulang) mendakwa, Isa tidak boleh membuat keputusan sendiri dan menganggap beliau hanya sebagai "rubber stamp".

Md Isa berkata, perkara itu tidak timbul kerana beliau adalah seorang menteri besar yang menjalankan tugas mengikut kuasanya.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Bintong menafikan dakwaan wujud perjanjian agihan kuasa antara beliau dengan anggota Exco tertentu kerajaan negeri.

Dewan akan bersidang lagi esok. - BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain