Kurung, Dera 13 Anak, Pasangan Suami Isteri Ditahan - Dunia | mStar

Kurung, Dera 13 Anak, Pasangan Suami Isteri Ditahan

Sepasang suami isteri di selatan California ditahan selepas didapati melakukan penderaan terhadap 13 orang anak mereka. -fotoFacebook

LOS ANGELES: Sepasang suami isteri di selatan California ditahan selepas didapati melakukan penderaan terhadap 13 orang anak mereka dengan merantai, mengurung dan dibiarkan  tanpa makan minum yang cukup, lapor agensi berita Xinhua.

Menurut kenyataan Jabatan Syerif Daerah Riverside, pasangan David Allen Turpin, 56, dan isterinya, Louise Ann Turpin, 49, menetap di Perris, sebuah bandar terletak 100 kilometer di timur Los Angeles, ditahan pada Ahad.

Penahanan itu susulan seorang daripada mangsa, remaja perempuan berusia 17 tahun berjaya melarikan diri dan kemudian menghubungi 911.

Remaja itu memaklumkan 12 lagi adik-beradiknya dikurung di dalam rumah mereka dan ada sebahagiannya dirantai serta dikunci dengan mangga.

"Siasatan lanjut polis mendapati beberapa kanak-kanak diikat pada katil dalam keadaan persekitaran yang gelap dan busuk.

"Polis percaya terdapat 12 mangsa di dalam rumah dan paling mengejutkan terdapat mangsa dewasa berumur antara 18 hingga 29 tahun," jelas kenyataan itu.

Mangsa ditemui dalam keadaan kurus kering dan tidak terurus.

Kesemua mangsa kemudian dihantar ke hospital.

David dan Louise Turpin didakwa melakukan penderaan dan penyiksaan terhadap kanak-kanak dengan ikat jamin ditetapkan sebanyak AS$9 juta dolar setiap seorang.
-Bernama
kes dera , dera anak , California

Artikel Sebelum

Raba Payudara 'Pandu Lalu', Suspek Ditahan

Artikel Berikut

Remaja Saman Ibu Siar Gambarnya Di Facebook

Lebih Artikel

PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta