6 Terbunuh Dalam Letupan Bom Di Iraq - Dunia | mStar

6 Terbunuh Dalam Letupan Bom Di Iraq

BAGHDAD: Dua letupan bom di dua bandar berasingan telah mengorbankan enam orang dan mencederakan 21 yang lain, demikian kata seorang jurucakap Kementerian Dalam Negeri, Isnin.

"Tiga orang telah disahkan terbunuh dan 10 orang cedera dekat Fallujah di Barat Baghdad, manakala satu letupan lagi telah mengorbankan tiga lagi nyawa dan mencederakan 11 orang dekat Jisr Diyala di Selatan Baghdad," kata jurucakap berkenaan.

Envoy Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) di Iraq, Ad Melkert, berkata, insiden ganas berlaku sekurang-kurangnya 25 kali dalam sehari di seluruh Iraq.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Dua Maut Pesawat Terhempas Di Filipina

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

Artikel Lain