suria

Bajet bukan masalah... Aina Abdul tetap berhabis tampil fesyen luar kotak, mahu beri impak kepada penonton

SERING kali muncul dengan fesyen luar biasa, penyanyi Aina Abdul sanggup ‘berhabis’ semata-mata untuk memberi impak visual yang menarik serta memuaskan dirinya.

Aina atau Nurul Aina Abdul Ghani, 30, berkata, disebabkan itu juga dia memerlukan bajet yang tinggi bagi memastikan idea dan konsep luar biasa sesuatu busana dapat diterjemahkan dengan baik.

Tambah Aina, dia seorang yang mementingkan kesempurnaan dan tidak kisah untuk berhabis demi memperoleh hasil menakjubkan.

aina2 - 1

Aina sering tampil dengan fesyen luar biasa.

"Kadang-kala ini menjadi masalah buat saya kerana terlalu ingin melakukan sesuatu luar biasa dan perlu mengeluarkan kos tinggi.

"Bila bajet dibentangkan, tidaklah saya cakap saya mampu... tetapi kadang-kadang saya memang ada masalah mudah untuk berkata setuju," katanya kepada mStar.

Aina berkongsi perkara itu ketika ditemui pada sidang media Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL37)yang diadakan di PJ Pac, 1 Utama, Damansara baru-baru ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Penampilan Aina Abdul di AIM23 dapat pujian, netizen mahu telefon pereka fesyen ucap terima kasih

ARTIKEL BERKAITAN: Tiada istilah biasa-biasa, Aina Abdul tetap ‘all out’ di AJL37 tahun depan

Dalam pada itu, Aina berkongsi dia perlu lebih bekerja keras lebih-lebih lagi apabila memikirkan umurnya yang semakin meningkat untuk terus bergiat aktif dalam industri nyanyian.

Penyanyi lagi Sumpah ini menganggap kerjaya seninya umpama bateri yang lama kelamaan akan kehabisan 'tenaga'.

"Saya memang jarang habiskan wang untuk kegunaan diri sendiri. Saya tahu self love sangat penting tetap saya sudah berusia 30 tahun jadi saya perlu lakukan banyak benda dalam masa singkat.

Kadang-kala ini yang menjadi masalah buat saya kerana terlalu ingin melakukan sesuatu yang luar biasa dan perlu mengeluarkan kos yang agak tinggi.

AINA ABDUL

PENYANYI

"Saya anggap karier saya sebagai bateri, saya tidak tahu berapa peratus lagi yang saya ada.

"Menjadi seorang wanita dengan umur begini dalam industri hiburan tempatan ia adalah satu pengorbanan yang perlu saya lakukan," ujarnya.

Mengulas lanjut tentang perkara itu, Aina bagaimanapun memberitahu setiap wang pelaburan yang dihabiskan perlulah berbaloi dengan hasilnya.

Kata Aina, dia banyak belajar daripada acara AJL sebelum ini bahawa setiap persembahan yang dilakukan perlu memberi impak kepada penonton.

aina1 - 1

Aina mempertaruhkan lagu Terus Hidup di AJL37.

"Pernah berlaku di AJL sebelum ini, saya dah berhabis banyak sampai memakan diri sendiri namun, tiada siapa yang memperkatakan tentang persembahan saya.

"Sekarang saya memang banyak berfikir dahulu untuk berhabis wang tetapi hasilnya perlulah memberi impak kepada penonton," katanya.

Untuk rekod, Aina bakal bersaing di AJL37 menerusi lagu Terus Hidup ciptaan dan lirik yang dihasilkan olehnya sendiri.

AJL37 akan berlangsung di Axiata Arena pada 12 Februari depan dan akan disiarkan secara langsung menerusi saluran TV3 pada pukul 9 malam.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Berkaitan

Artikel Lain