'Showdown The Movie' Bukan Hanya Untuk Peminat Hip Hop - Hiburan | mStar

'Showdown The Movie' Bukan Hanya Untuk Peminat Hip Hop

Khairil harap filem Showdown The Movie ditonton semua peringkat umur.

PETALING JAYA: Pengarah filem Khairil M. Bahar berkata filem Showdown The Movie bukan hanya untuk peminat-peminat aliran hip-hop, sebaliknya lebih memaparkan tentang kesenian tarian.

Khairil berkata, dia yakin filem berkenaan dapat menarik penonton daripada semua golongan dan peringkat umur berikutan mesej utama yang ingin disampaikan adalah tentang semangat setia kawan.

"Ia bukan hanya untuk remaja atau peminat aliran hip-hop tapi sebenarnya untuk semua golongan kerana ia adalah hiburan.

"Ramai orang yang berminat menonton filem tentang tarian dan filem ini turut mneyelitkan beberapa mesej yang berguna kepada masyarakat," ujarnya.

Khairil berkata demikian ketika ditemui pada majlis pratonton media filem Showdown The Movie yang diadakan baru-baru ini.

Barisan pelakon filem Showdown The Movie.

Sementara itu, ditanya tentang pengambilan masa yang lama iaitu kira-kira tiga tahun untuk ditayangkan, Khairil mengaku ia mengikut prosuder tapisan yang panjang. 

"Ia bukan kerana filem ini tertangguh atau berhadapan masalah ketika penggambaran kerana kita sudah selesai penggambaran tiga tahun lalu.

"Namun ia ada sedikit kelewatan di bahagian Lembaga Penapis Filem (LPF) yang membuatkan kami tertangguh dan lambat menunggu tempoh tayangan," ujarnya.

Dalam pada itu ditanya tentang barisan pelakon utama yang kurang popular, Khairil akui agak sukar untuk mencari pelakon yang benar-benar boleh berlakon dan menari dengan baik.

Katanya, kebanyakkan pelakon juga mempunyai komitmen terhadap penggambaran lain yang padat dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk latihan tarian.

"Pelakon utama Reza Hasbi kita pilih last minute kerana beberapa ramai pelakon yang ditawarkan tidak dapat buat watak itu kerana tidak boleh menari dan jadual penuh.

"Nasib baik juga dia ada pengalaman menari dan boleh berlakon dengan baik, bagi Iedil Putra pula dia terlalu banyak komitmen lain ketika itu dan tidak banyak masa untuk beri komitmen sebagai watak utama," ujarnya.

Filem Showdown The Movie bakal ditayangkan bermula Khamis lalu.

Filem ini merupakan adaptasi daripada rancangan realiti pertandingan tarian,Showdown yang pernah merangkul beberapa anugerah dan jumlah penonton yang tinggi.

Antara pelakon yang turut terlibat ialah Reza Hasbi, Izara Aishah, Iedil Putra, Azad Jazmin, Ammar Alfian, Maria Farida, Esma Daniel dan Jehan Shukri.


Showdown The Movie

Artikel Berikut

Minyak Wangi Ilham Achey Laris Dijual

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain