Adam Corrie & Adi Putra Bawa 23 Mualaf Lakukan Umrah - Hiburan | mStar

Adam Corrie & Adi Putra Bawa 23 Mualaf Lakukan Umrah

Adam Corrie kiri bersama Tengku Puteri Seri Lela Manja dan Adi Putra.

PETALING JAYA: Pelakon Adam Corrie dan Adi Putra akan membawa 23 mualaf ke Mekah dan Madinah pada 10 hingga 21 Jun ini bagi membantu saudara baru mengerjakan ibadah umrah.

Adam atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, 47, berkata, ia telah dirancang sejak dua tahun lalu namun terhenti seketika kerana melalui pelbagai halangan.

“Ini merupakan projek pertama saya yang tertunggak selama dua tahun lalu kerana masalah kekurangan dana namun Allah izinkan saya bertemu dengan sahabat saya, Adi Putra untuk bekerjasama mencari penaja.

“Alhamdulillah selama beberapa bulan mencari dana, kami menerima tajaan penuh dari pelbagai pihak untuk tanggungan 24 jemaah muallaf termasuk saya,” katanya kepada mStar Online.

Adam Corrie

Adam Corrie dan Adi Putra ditemui sewaktu Majlis Pelancaran & Doa Selamat Keberangkatan ke Tanah Suci di Restoran Bangkok House, di sini pada Ahad.

Sementara itu, bagi Adi Putra atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera, 34, agak sukar untuk mendapatkan dana pada peringkat permulaan namun semuanya berjalan dengan lancar.

“Apabila saya dapat tahu niat Adam ingin membawa mualaf mengerjakan umrah, saya menghulurkan bantuan untuk bekerjasama kerana apabila ada niat dan hajat yang baik, lebih indah kalau ditunaikan.

“Bukan mudah untuk mengumpul dana dengan ujian yang berbagai bentuk diterima namun bagi saya itu merupakan satu pengalaman yang manis,” katanya.

Menerusi program ini, Triways Travel Network antara syarikat yang menghulurkan dana dari segi pengangkutan, penginapan, kelengkapan dan makanan buat jemaah mualaf yang terpilih untuk menunaikan umrah nanti.

Pihak lain yang turut sama menyumbang dan memberi kerjasama ialah Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM), Baitulmal dan HADID Holidays.

Turut hadir, anakanda Sultan Pahang, Tengku Puteri Seri Lela Manja Pahang Tengku Nong Fatimah Sultan Ahmad Shah yang memberi sumbangan bagi program membawa 23 mualaf mengerjakan Umrah tersebut.
Adam Corrie

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

Artikel Lain