suria

Pengarang

MUHAMMAD ADNAN

MUHAMMAD ADNAN

Lat Kongsi Semangat Patriotik Bapa 59 Tahun Lalu

APABILA tiba Hari Kebangsaan, kartunis Datuk Mohammad Nor Khalid atau lebih dikenali dengan nama Lat pasti terkenang kesungguhan arwah bapanya, Mohamad Khalid Mohamad Noh dan rakan-rakan yang ingin menyambut hari bersejarah itu di Stadium Merdeka pada 1957.

Musang Queen @ Tekka Saingan Raja Buah

JIKA kebiasaannya Musang King menjadi pilihan ramai tiap kali tibanya musim durian, apa kata kita cuba pula mengenali 'permaisuri' sang raja, Musang Queen yang juga dikenali sebagai durian Tekka.

Lintas Langsung Perhimpunan #TangkapMO1

BERIKUT merupakan lintas langsung perhimpunan #TangkapMO1 yang diadakan sekumpulan anak muda di kompleks membeli-belah Sogo hingga ke Dataran Merdeka pada Sabtu. Kumpulan berkenaan turut merancang mengadakan perhimpunan sama di Kota Kinabalu.

MyBest Buy: Fama Point 'Diserbu' Seawal 6 Pagi

SELAYANG: Hampir 5,000 peminat buah-buahan tempatan menyerbu perkarangan bangunan Fama Point di sini seawal pukul 6 pagi Jumaat untuk tidak melepaskan peluang merebut harga jualan terus dari ladang menerusi program MyBest Buy.

Arca Kartun Lat Hiasi Kota KL

JIKA sebelum ini warga kota mengimbau kenangan membaca komik dan menonton kartun Kampung Boy di televisyen, kini memori dapat dirakam dengan arca karakter popular itu.

Tarik Balik Saman: Anina Tak Yakin Menang - Ku Nan

KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor menyindir bekas ahli Umno Bahagian Langkawi, Anina Saadudin yang bertindak menarik balik tiga kes mahkamah termasuk yang melibatkan beliau dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Dhabitah Lupakan Olimpik, Fokus SPM

SEPANG: Penerjun Negara, Nur Dhabitah Sabri mengakui perlu melupakan kenangan indah di Olimpik Rio kerana perlu memberi perhatian terhadap pembelajaran.

Perjuangan Pertahan Gangsa Terjejas Kerana Kecederaan - Pandelela

SEPANG: Ratu terjun negara, Pandelela Rinong Pamg mengakui usaha untuk mempertahankan pingat gangsa dalam acara 10 meter platform individu di Olimpik, Rio terjejas akibat kecederaan yang dialaminya.

Atlet Tak Tanya Soal Ganjaran, Berjuang Demi Negara - KJ

SEPANG: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin mendedahkan kontinjen Olimpik negara tidak pernah berbicara mengenai ganjaran yang akan mereka terima daripada kerajaan sewaktu berada di Rio de Janeiro, Brazil.