Temui Prof Comot Di Karnival Kampus Astro - Hiburan | mStar

Temui Prof Comot Di Karnival Kampus Astro

Prof Comot.
Prof Comot.

PETALING JAYA: Karnival Kampus Astro mengajak penonton untuk datang beramai-ramai pada 10 dan 11 Disember ini dari jam 9 pagi hingga 5 petang di Pusat Sains Negara, Bukit Kiara yang dibuka untuk orang ramai secara percuma.

Kanak-kanak berpeluang untuk menikmati pelbagai aktiviti-aktiviti menarik dan hebat yang bercorakkan pendidikan daripada saluran-saluran TV kegemaran seperti Disney Channel, Animal Planet, Discovery & Discovery Science channel, History Channel, National Geographic Channel, Astro Tutor TV, Astro Ceria, Astro Xia Tai Yang dan Astro TVIQ.

Kanak-kanak (berumur 18 tahun ke bawah) juga akan diberikan sebuah buku pasport khas Karnival Kampus Astro.

Buku pasport ini memberi peluang kepada kanak-kanak untuk mengumpul pelekat-pelekat khas daripada saluran-saluran TV di Karnival Kampus Astro yang terlibat untuk mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti seperti lukisan muka, cenderahati lilin tangan dan juga untuk mendapatkan makanan popcorn.

Kanak-kanak juga boleh mencuba pelbagai aktiviti menarik yang lain seperti permainan kuiz, menyelesaikan teka-teki dan banyak lagi untuk memenangi pelbagai hadiah eksklusif.

Selain itu, sempena pelancaran musim kedua rancangan Sains Comot di Astro TVIQ, kanak-kanak juga berpeluang untuk berjumpa dan berinteraksi dengan Prof Comot (Keroz Nazri) di Karnival Kampus Astro pada 10 Disember jam 11.30 pagi hingga 12 tengahari dan 2.30 hingga 3 petang manakala pada 11 Disember, jam 2 hingga 2.30 petang.

Penonton boleh menonton musim terbaru rancangan Sains Comot di Astro TVIQ yang akan memaparkan pelbagai eksperimen sains menarik seperti melantun telur, susu yang bertukar warna, deodoran buatan sendiri dan banyak lagi.

Rancangan Bahasa Malaysia No.1 di TVIQ, Sains Comot musim kedua akan disiarkan pada setiap Sabtu, jam 2.30 petang, bermula 10 Disember ini di Astro TVIQ (saluran 610).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Titi DJ Nekad Bercerai Dengan Ovy

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

TMM2020: “Malaysia ada makanan sedap, banyak tempat indah dan membeli-belah pun murah” - Muhamaddin Ketapi

MALAYSIA menetapkan sasaran 30 juta pelancong dengan sasaran pendapatan sehingga RM100 bilion untuk TMM2020.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain

Anda boros? Apa kata cuba 5 cara ini