"KL Tower Musicfest 2010" Tempat Artis Tonjol Bakat - Hiburan | mStar

"KL Tower Musicfest 2010" Tempat Artis Tonjol Bakat

Azmi ketika berucap di majlis sidang media KL Tower Music Festival 2010 di Menara Kuala Lumpur semalam. - Foto oleh RAJA FAISAL HISHAN
Azmi ketika berucap di majlis sidang media KL Tower Music Festival 2010 di Menara Kuala Lumpur semalam. - Foto oleh RAJA FAISAL HISHAN

KEPADA artis indie dan individu yang baru menapak dalam industri muzik tempatan, inilah masanya untuk mereka menonjolkan bakat masing-masing.

KL Tower Musicfest (Festival) 2010 membuka peluang kepada golongan berkenaan untuk membuat persembahan di perkarangan Menara Kuala Lumpur pada 30 Julai hingga 1 Ogos ini.

Wakil dari Kelab Rekreasi Selebriti, Azmi Mohd Nor, selaku penganjur acara itu mengalu-alukan penyertaan mana-mana penyanyi atau band yang mahu membuat persembahan untuk aktiviti berkenaan.

"Kami mahu mengajak sesiapa sahaja band yang nak buat persembahan menyertainya.

"Untuk konsert kali ini, kami memilih lebih 50 band rock termasuk penyanyi Ella, XPDC, May dan Amuk yang akan turut membuat persembahan. Bukan itu sahaja, kami juga akan menampilkan penyanyi kelahiran Akademi Fantasia," katanya.

Menurut Azmi, menariknya acara ini turut mendapat perhatian dari band bukan Melayu seperti One Buck Short," katanya pada sidang media di Menara Kuala Lumpur, Selasa.

Katanya, setakat ini, lebih seratus band telah menyesahkan penyertaan mereka dan sekali gus akan menyemarakkan kempen ‘1Malaysia Cintakan Muzik’.

Tambahnya, mereka mensasarkan seramai 10,000 penonton akan hadir ke konsert selama tiga jam yang akan diadakan bermula pukul 8.45 malam hingga 12 tengah malam pada hari berkenaan.

Dalam pada itu, Pengurus Besar Perhubungan Awam dan Acara, Zainal Abd Aziz menyarankan agar penonton yang mahu menyaksikan konsert itu hadir lebih awal kerana lokasi di tempat letak kereta belakang Menara Kuala Lumpur itu terhad kepada 6,000 penonton.

Mengikut atur cara, Ella, kumpulan May, XPDC dan Amuk akan menjayakan konsert pada malam pertama iaitu 30 Julai, pukul 8.45 malam manakala lebih 50 band indie seperti Bunkface, Pesawat, Tilu, Meet Uncle Hussain, Republic of Brickfields dan Radhi OAG akan menjayakan konsert pada dua malam berikutnya.

Tiket konsert boleh dibeli pada harga RM35 untuk sehari dan RM50 untuk tiga hari di tiket Axcess menerusi talian hotline 03-77115000.

Selain itu ia turut dijual secara dalam talian di www.axcess.com.my atau pusat jualan tiket Axcess.

Artikel Sebelum

Satu Kelainan Dalam Konsert Dir

Artikel Berikut

Angelina Jolie Sangkal Mahu Bersara

Artikel Berkaitan

Klik

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

Artikel Lain