Video Lucah : Hukuman Luna Maya Mungkin Ringan Kerana Mengaku

JAKARTA: Pengakuan terbuka model Cut Tari dengan rela merakamkan adegan seks bersama Ariel Peterpan boleh menyebabkan penyanyi lelaki itu akan berhadapan dengan hukuman yang lebih berat.

Portal Inilah.com melaporkan, tindakan Cut Tari yang mengaku melakukan aksi tersebut sebenarnya bijak kerana langkah itu membolehkan hakim mengenakan hukuman ringan ke atasnya.

"Pengakuan Cut Tari membuatkan Ariel akan berhadapan dengan hukuman berat tetapi untuk diri Cut Tari sendiri mungkin hukuman sedikit ringan kerana dia sedia mengaku," kata juru cakap polis, Brigider Jeneral Saud Usman Nasution, Isnin.

Katanya keputusan menjatuhkan hukuman terletak kepada kebijaksanaan hakim tetapi seandainya dia mengaku, Ariel akan berhadapan dengan hukuman lebih ringan," katanya.

Sejak video porno itu tersebar, hanya Cut Tari yang mengaku terlibat melakukan perbuatan tidak bermoral itu manakala Ariel dan Luna Maya masih lagi membisu walaupun mereka ditahan sebagai tertuduh.

Ariel dilaporkan masih lagi memberi jawapan berbelit-belit ketika siasatan kes berkenaan dibuat.

Sementara itu Ariel yang berada dalam tahanan memberitahu perasaan kurang senangnya dengan laporan berita termasuk kononnya dia telah mati.

"Paling yang dikesalkan Ariel mengenai laporan sesetangah media yang kadangkala tidak benar terutamanya mengenai khabar angin kematiannya," jelas rakan Ariel Garding Marten.

Gading Marten datang meziarahi Ariel bersama ayahnya Roy Marten dengan membawa makanan dan buah-buahan. Kedua-duanya juga memberitahu dapat berbual dan bergurau dengan bekas vokalis Peterpan itu.

Namun ketika ditanya sama ada Ariel berniat meminta maaf seperti Luna Maya dan Cut Tari, mereka enggan mengulas tentang perkara itu.

"Kami tidak berbicara tentang kes ini, kita perlu tahu Ariel sedang menerima hukumanya sekarang iaitu dihukum secara sosial," jelasnya.

Artikel Sebelum

Tom Dakwa Diperangkap Melalui SMS

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Sah! GRS menang majoriti mudah PRN Sabah